Τwitter: Παρέμβαση, ξανά, σε tweet του Τραμπ- Διέγραψε λογαριασμό για βίντεο που δημοσίευσε ο πρόεδρος

Τwitter: Παρέμβαση, ξανά, σε tweet του Τραμπ- Διέγραψε λογαριασμό για βίντεο που δημοσίευσε ο πρόεδρος Facebook Twitter
EPA
0

Κλιμακώνεται η κόντρα του Twitter με τον Ντόναλντ Τραμπ, αφού μέσα σε 24 ώρες έκανε παρέμβαση σε μια ακόμη ανάρτησή του, ενώ διέγραψε και λογαριασμό για βίντεο που αναδημοσίευσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Αυτή τη φορά, ο Τραμπ παραβίασε τους κανονισμούς του Twitter για το επιθετικό περιεχόμενο, σύμφωνα με την εταιρεία. Ήδη, το τελευταίο διάστημα, η πλατφόρμα έχει κρίνει ότι αναρτήσεις του Αμερικανού προέδρου έχουν παραβιάσει τους κανονισμούς για fake news, για την προώθηση της βίας αλλά και για τη δημοσιοποίηση παραποιημένων μέσων.

«Δεν θα υπάρξει ποτέ αυτόνομη ζώνη στην Ουάσινγκτον όσο είμαι πρόεδρός σας. Αν δοκιμάσουν, θα βρεθούν αντιμέτωποι με σοβαρή δύναμη», έγραψε ο Τραμπ στη- νέα- επίμαχη ανάρτησή του, κάνοντας αναφορά στη ζώνη χωρίς αστυνομία που έχουν δημιουργήσει στο Σιάτλ οι διαδηλωτές.

Τwitter: Παρέμβαση, ξανά, σε tweet του Τραμπ- Διέγραψε λογαριασμό για βίντεο που δημοσίευσε ο πρόεδρος Facebook Twitter


Μετά την παρέμβαση του Twitter, για να δει κάποιος το tweet του Τραμπ πρέπει να κάνει «κλικ». «Αυτό το tweet παραβίασε τους κανονισμούς του Twitter για την επιθετική συμπεριφορά. Παρόλα αυτά, το Twitter έκρινε ότι μπορεί να είναι προς το δημόσιο συμφέρον να παραμείνει προσβάσιμο το tweet», αναφέρει η επισήμανση της πλατφόρμας στην εν λόγω ανάρτηση.

Μόλις την προηγούμενη εβδομάδα, το Twitter είχε βάλει επισήμανση για παραποιημένα μέσα σε ανάρτηση του Ντόναλντ Τραμπ που περιελάμβανε αλλοιωμένο βίντεο. Τώρα, η πλατφόρμα διέγραψε επ' αόριστον τον λογαριασμό που είχε δημοσιεύσει αρχικά το επίμαχο βίντεο το οποίο προέβαλε υποτιθέμενο ρεπορτάζ του CNN με τίτλο «Τρομοκρατημένο παιδί τρέχει μακριά από ρατσιστικό μωρό. Πιθανότατα ψηφοφόρος του Τραμπ το ρατσιστικό μωρό».

Πρόκειται για τον λογαριασμό Carpe Donktum, που είναι γνωστός για την υποστήριξη του Ντόναλντ Τραμπ. Το Twitter έκρινε ότι ο εν λόγω κανονισμός είχε παραβιάσει επανειλημμένα τους κανονισμούς της πλατφόρμας για τα πνευματικά δικαιώματα.

Δεν είναι η πρώτη φορά που το Τwitter λαμβάνει μέτρα εναντίον του συγκεκριμένου λογαριασμού. Τον περασμένο Ιούλιο τον είχε αναστείλει για 8 ημέρες, μετά τη δημοσίευση βίντεο που παρουσίαζε τον Ντόναλντ Τραμπ ως καουμπόι που επιτίθεται στον Τζιμ Ακόστα του CNN.

Με πληροφορίες από NYT, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM