Κορωνοϊός: O Δρ. Φαούτσι δηλώνει πως δεν θα υπάρξει άλλο lockdown και πως ένα εμβόλιο θα βρεθεί σύντομα

Κορωνοϊός: O Δρ. Φαούτσι δηλώνει πως δεν θα υπάρξει άλλο lockdown και πως ένα εμβόλιο θα βρεθεί σύντομα Facebook Twitter
0

Ο κορυφαίος εμπειρογνώμονας για τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ, Δρ. Άντονι Φαούτσι, δήλωσε ότι δεν υπάρχει ανάγκη για πιο διευρυμένα lockdowns, παρά το γεγονός ότι το ποσοστό μόλυνσης της χώρας παραμένει υψηλό.

«Δεν νομίζω ότι μιλάμε για επιστροφή στο lockdown», είπε στο πρακτορείο ειδήσεων AFP. «Νομίζω ότι πρόκειται να μιλάμε για προσπάθεια καλύτερου ελέγχου αυτών των περιοχών της χώρας που φαίνεται να αντιμετωπίζουν μεγάλη έξαρση κρουσμάτων».

Ενώ το πρώην επίκεντρο των ΗΠΑ στη Νέα Υόρκη φαίνεται να έχει ελέγξει το ξέσπασμα, τα ποσοστά μόλυνσης εξακολουθούν να αυξάνονται σε άλλες πολιτείες.Ο Δρ. Φαούτσι είπε όμως ότι πρέπει να υπάρχει μια τοπική προσέγγιση για το άνοιγμα της χώρας, έτσι ώστε οι περιοχές όπου δεν έχουν νέα κρούσματα να μπορέσουν να ανοίξουν ξανά τα σχολεία, ενώ άλλα μέρη της χώρας πρέπει να περιμένουν.

Ο σύμβουλος του Λευκού Οίκου για την πανδημία είπε επίσης ότι είναι αισιόδοξος ότι θα υπάρξει σύντομα ένα εμβόλιο και περιγράφει τα αποτελέσματα των πρώτων δοκιμών ως ενθαρρυντικά.

Χθες άλλωστε και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) είπε ότι ελπίζει ότι εκατοντάδες δόσεις εμβολίου κατά του κορωνοϊού θα μπορούσαν να παραχθούν έως το τέλος του έτους και να φθάσουν σε εκείνους που είναι πιο ευάλωτοι στον ιό.

Δεν υπάρχει ακόμη εμβόλιο, αλλά η επικεφαλής επιστήμονας του ΠΟΥ, Soumya Swaminathan, είπε ότι εμπειρογνώμονες σε όλο τον κόσμο εργάζονταν σε περισσότερες από 200 έρευνες για πιθανό εμβόλιο. Περίπου 10 πιθανά εμβόλια δοκιμάζονται επί του παρόντος σε ανθρώπους, γράφει το BBC.

«Είμαι αισιόδοξη, αλλά η ανάπτυξη εμβολίων είναι μια περίπλοκη επιχείρηση, με μεγάλη αβεβαιότητα. Το καλό είναι ότι έχουμε πολλά εμβόλια και πλατφόρμες, οπότε ακόμα κι αν το πρώτο αποτύχει ή το δεύτερο αποτύχει, δεν πρέπει να χάσουμε την ελπίδα, δεν πρέπει. Δεν τα παρατάμε...», εξήγησε.

«Εάν είμαστε πολύ τυχεροί, θα υπάρξουν ένας ή δύο επιτυχημένοι υποψήφιοι πριν από το τέλος του τρέχοντος έτους», είπε. Οι παραλήπτες προτεραιότητας θα ήταν πιθανότατα εργαζόμενοι πρώτης γραμμής, όπως γιατροί, εκείνοι που είναι ευάλωτοι λόγω ηλικίας ή ασθένειας και εκείνοι που βρίσκονται σε περιβάλλον υψηλής μετάδοσης, όπως οίκοι φροντίδας ηλικιωμένων ή φυλακές.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ