Βρετανία: Αεροπορικές εταιρείες προσέφυγαν στη δικαιοσύνη κατά της καραντίνας

Βρετανία: Αεροπορικές εταιρείες προσέφυγαν στη δικαιοσύνη κατά της καραντίνας Facebook Twitter
ΕPA
0

Αεροπορικές εταιρείες προσέφυγαν στη δικαιοσύνη, κατά της καραντίνας που επέβαλε η κυβέρνηση της Βρετανίας σε όσους φτάνουν στη χώρα.

Το μέτρο αυτό, που τέθηκε σε ισχύ από τη Δευτέρα, θα έχει καταστροφικές συνέπειες, προειδοποιούν οι αεροπορικές εταιρείες. Όσοι εισέρχονται στη χώρα- και οι Βρετανοί πολίτες που επιστρέφουν- πρέπει να μείνουν σε καραντίνα για 14 ημέρες, ενώ οι παραβάτες κινδυνεύουν με πρόστιμο έως 1.000 λίρες.

Η International Airlines Group, η μητρική εταιρεία της British Airways, προσέφυγε στη δικαιοσύνη κατά του μέτρου της καραντίνας, κίνηση που στηρίζουν και οι Ryanair και Easyjet. «Η προβληματική καραντίνα θα έχει καταστροφικές συνέπειες στον βρετανικό τουρισμό και την ευρύτερη οικονομία και θα καταστρέψει χιλιάδες θέσεις εργασίας», επισημαίνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η IAG εξηγώντας γιατί προσέφυγαν στη δικαιοσύνη οι τρεις αεροπορικές εταιρείες.

Ακόμη, κατηγορούν την κυβέρνηση ότι δεν έχει παρουσιάσει καμία επιστημονική απόδειξη για αυτή την αυστηρή πολιτική και επισημαίνουν ότι η καραντίνα είναι αυστηρότερη από τις οδηγίες για τους ανθρώπους που πράγματι έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

Η καραντίνα θα πρέπει να περιοριστεί στους επιβάτες που έρχονται από χώρες υψηλού κινδύνου, επισημαίνουν οι αεροπορικές εταιρείες που τάσσονται υπέρ των αερογέφυρων με χώρες χαμηλού κινδύνου. «Αυτή θα ήταν μια πιο πρακτική και αποτελεσματική λύση, που θα επιτρέψει στους δημοσίους υπαλλήλους να επικεντρωθούν σε άλλα, πιο σημαντικά, ζητήματα που προκύπτουν από την πανδημία, ενώ με αυτή η Βρετανία θα συμβαδίσει με το μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης που ανοίγει τα σύνορα στα μέσα Ιουνίου», επισημαίνουν ακόμη οι αεροπορικές εταιρείες.

Με πληροφορίες από Times

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ