Συνέλαβαν άνδρα που είχε διαπράξει 40 βιασμούς μέσα σε ένα χρόνο σε πόλη της Νιγηρίας

Συνέλαβαν άνδρα που είχε διαπράξει 40 βιασμούς μέσα σε ένα χρόνο σε πόλη της Νιγηρίας Facebook Twitter
0

Η αστυνομία της Νιγηρίας ανακοίνωσε ότι συνέλαβε έναν άνδρα μετά από τουλάχιστον 40 βιασμούς σε μια πόλη, κατά τη διάρκεια ενός έτους.

Μια μητέρα στη βόρεια πόλη Dangora έπιασε τον άνδρα στο υπνοδωμάτιο των παιδιών της, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας. Ο άνδρας έφυγε, αλλά οι γείτονες τον κυνήγησαν και τον έπιασαν, πρόσθεσε.

Η αστυνομία αναφέρει ότι το μπαράζ βιασμών περιελάμβανε επίθεση εναντίον 80χρονης και παιδιών ηλικίας έως 10 ετών. Υπήρξε ένα πρόσφατο κύμα βιασμών και δολοφονιών γυναικών στη Νιγηρία, με τις υποθέσεις αυτές να οδηγούν σε εθνική κατακραυγή και χιλιάδες να υπογράφουν μια αναφορά ή να χρησιμοποιούν το hashtag #WeAreTired (Κουραστήκαμε).


Η Dangora είναι μια μικρή πόλη στην πολιτεία Kano περίπου 85 χιλιόμετρα  νοτιοδυτικά της πόλης Kano, γεγονός που καθιστά δύσκολη την πρόσβαση της αστυνομίας, αναφέρει ο ανταποκριτής του BBC. Ο αρχηγός της πόλης, Ahmadu Yau, δήλωσε ότι η σύλληψη είναι ευπρόσδεκτη εξέλιξη. «Οι άνθρωποι είναι τόσο χαρούμενοι αυτή τη στιγμή και ελπίζουμε ότι η δικαιοσύνη θα αποδοθεί»

Οι κάτοικοι δήλωσαν στο BBC ότι είχαν ζήσει τον τελευταίο χρόνο με φόβο, ακόμη και μέσα στα σπίτια τους, επειδή είχαν ακούσει ότι ένας κατ' εξακολούθηση βιαστής πήδαγε πάνω από φράχτες, έμπαινε σε σπίτια και βίαζε γυναίκες. «Τώρα μπορούμε να κοιμηθούμε ήσυχοι», είπε μια γυναίκα στο BBC.

Τα αποτελέσματα μιας έρευνας που δημοσίευσε η NOIPolls τον Ιούλιο του 2019 έδειξαν ότι έως ένα στα τρία κορίτσια που ζούσαν στη Νιγηρία θα μπορούσαν να είχαν βιώσει τουλάχιστον μία μορφή σεξουαλικής επίθεσης μέχρι να φτάσουν τα 25 έτη. Δεν είναι ασυνήθιστο φαινόμενο ο βιασμός να μην αναφέρεται καθώς θύματα και οικογένειες φοβούνται τον στιγματισμό και την έλλειψη εμπιστοσύνης στη δικαστική διαδικασία και επιλέγουν να μην αναφέρουν υποθέσεις στις αρχές.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ