Βιρτζίνια: 23χρονος «σχεδίαζε επίθεση σε μαζορέτες» αλλά τα εκρηκτικά έσκασαν στα χέρια του

Βιρτζίνια: 23χρονος «σχεδίαζε επίθεση σε μαζορέτες» αλλά τα εκρηκτικά έσκασαν στα χέρια του Facebook Twitter
0

Ένας 23χρονος από τη Βιρτζίνια φέρεται να σχεδίαζε επίθεση με βόμβα με στόχο μαζορέτες, ωστόσο τα εκρηκτικά φαίνεται πως εξερράγησαν στα χέρια του.

Ο Cole Carini κατηγορήθηκε από το ομοσπονδιακό δικαστήριο την Παρασκευή για ψευδή κατάθεση στο FBI, αφού αρχικώς ισχυρίστηκε ότι οι εκτεταμένοι τραυματισμοί του ήταν αποτέλεσμα ατυχήματος που δήθεν είχε με χλοοκοπτικό εργαλείο.

Αργά το απόγευμα της Τρίτης, ο Carini πήγε σε ένα ιατρικό κέντρο κοντά στο σπίτι του στη Βιρτζίνια, έχοντας τραυματίσει σοβαρά το ένα του χέρι, ακρωτηριασμένα αρκετά δάχτυλα και τραύματα στο λαιμό.

Όταν ρωτήθηκε τι συνέβη από τους αστυνομικούς εκείνος δήλωσε έκοβε τα χόρτα στην αυλή του και το χλοοκοπτικό ανατράπηκε με τέτοιο τρόπο ώστε τα χέρια του πέρασαν μέσα στις λεπίδες και επειδή οι λεπίδες περιστρέφονταν τόσο γρήγορα, λειτούργησε σαν βόμβα. 

Οι αστυνομικοί του FBI που ανέλαβαν την υπόθεση, ερεύνησαν το σπίτι του και βρήκαν ένα σημαντικό στοιχείο: ίχνη αίματος τους οδήγησαν σε μια κρεβατοκάμαρα, όπου οι περσίδες στο παράθυρο είχαν κοπεί από θραύσματα και οι τοίχοι και οι οροφές ήταν καλυμμένες με κηλίδες αίματος και κομμάτια δέρματος.

Οι αστυνομικοί δήλωσαν ότι βρήκαν επίσης εκρηκτικά και ένα κουτί με υλικά που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την κατασκευή βομβών. Το γρασίδι επίσης δεν φαινόταν φρέσκο κομμένο.

Σε ένα κοντινό υπόστεγο, οι αρχές βρήκαν ένα τσαλακωμένο σημείωμα που αναφερόταν σε έναν βομβιστή ο οποίος έφερε πάνω του «θανατηφόρα αντικείμενα» για να επιτεθεί σε «σεξι μαζορέτες».

«Δεν θα φοβηθώ τις συνέπειες», ανέφερε το σημείωμα. «Θα γράψω ένα μανιφέστο όπως έκανε ο Έλιοτ Ρότζερς». Ο Έλιοτ Ρότζερ, που σκότωσε έξι άτομα σε μια επίθεση αυτοκτονίας το 2014 στη Σάντα Μπάρμπαρα, άφησε πίσω του ένα μανιφέστο για επιθέσεις σε γυναίκες.

Όταν ο 23χρονος ρωτήθηκε εκ νέου από τους αστυνομικούς για τα στοιχεία που είχαν ανακαλύψει, συνέχισε να επαναλαμβάνει την ιστορία του για το χλοοκοπτικό. Αυτή τη στιγμή αντιμετωπίζει κατηγορίες για ψευδορκία.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM