ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Τwitter: Ο Τραμπ εμφανίζεται πρώτος στην αναζήτηση για τη λέξη «ρατσιστής»

Τwitter: Ο Τραμπ εμφανίζεται πρώτος στην αναζήτηση για τη λέξη «ρατσιστής» Facebook Twitter
EPA
0

Αν κάποιος κάνει αναζήτηση για τη λέξη «ρατσιστής» στο Τwitter, ο πρώτος λογαριασμός που θα δει στα αποτελέσματα είναι εκείνος του Ντόναλντ Τραμπ.

Η βρετανική εφημερίδα Independent ήταν η πρώτη που παρατήρησε το φαινόμενο αυτό, το οποίο σίγουρα δεν θα βοηθήσει τις ήδη τεταμένες σχέσεις του Αμερικανού προέδρου με το Τwitter, μέσω του οποίου αρέσκεται να ασκεί πολιτική σε όλη τη θητεία του.

Το Twitter απέδωσε αυτό το αποτέλεσμα των αλγορίθμων του μέσου για τις αναζητήσεις, οι οποίοι μπορεί να αντικατοπτρίζουν το τι συμβαίνει στην πλατφόρμα. Ο Γκρεγκ Στέρλινγκ, της ιστοσελίδας Search Engine Land το εξήγησε πιο λεπτομερώς. «Το αποτέλεσμα δείχνει ότι τόσο πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν τις λέξεις "ρατσιστής" ή ρατσισμός" για να απαντήσουν ή να περιγράψουν τον Ντόναλντ Τραμπ, ή υπάρχει μια συντονισμένη προσπάθεια να συνδεθεί ο λογαριασμός του Τραμπ με αυτούς τους όρους».

Ο αλγόριθμος του Twitter για την κατάταξη των tweet «χρησιμοποιεί πλειάδα σημαδιών, μεταξύ των οποίων πόσο πρόσφατα δημοσιεύθηκε η ανάρτηση, η σχέση του, η παρουσία μέσων όπως βίντεο ή φωτογραφίες και άλλες ακόμη παραμέτρους», δήλωσε ακόμη ο Στέρλινγκ στο AFP.

Παράλληλα ο αναλυτής σημείωσε ότι το 2007, μια συντονισμένη προσπάθεια γνωστή ως «Google bombing» κατάφερε να χειραγωγήσει τα αποτελέσματα των αναζητήσεων για τον τότε πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, προκειμένου να τον συνδέσει με τον όρο «άθλια αποτυχία» στη μηχανή αναζήτησης, μέχρι να διορθωθεί αυτό το «ελάττωμα».

Το τελευταίο διάστημα έχει κλιμακωθεί ο πόλεμος του Ντόναλντ Τραμπ με τα social media και ο Αμερικανός πρόεδρος υπέγραψε διάταγμα για τον περιορισμό της προστασίας αυτών των εταιρειών. Όλα ξεκίνησαν όταν το Τwitter έβαλε σε αναρτήσεις του Τραμπ- για τις επιστολικές ψήφους- ειδική σήμανση για fake news.

Λίγες ημέρες αργότερα, το Τwitter απέκρυψε ανάρτηση του Αμερικανού προέδρου, που παραβίαζε τους κανόνες σχετικά με την προώθηση της βίας. Επρόκειτο για tweet του Τραμπ για τις ταραχές που ξέσπασαν στο πλαίσιο των διαδηλώσεων για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ. Στο μεταξύ, την Τετάρτη το Snapchat ανακοίνωσε ότι θα σταματήσει να προωθεί τον λογαριασμό του Ντόναλντ Τραμπ, επειδή δεν θέλει «να ενισχύσει φωνές που υποκινούν φυλετική βία και αδικία».

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM