Κορωνοϊός: Ο πρίγκιπας του Βελγίου ζήτησε συγγνώμη για το παράνομο πάρτι στην Ισπανία

Κορωνοϊός: Ο πρίγκιπας του Βελγίου ζήτησε συγγνώμη για το παράνομο πάρτι στην Ισπανία Facebook Twitter
Ο πρίγκιπας Joachim (στο κέντρο) απολογήθηκε για τις ενέργειές του (Πηγή φωτό EPA)
0

Ο πρίγκιπας του Βελγίου Joachim, που μολύνθηκε από τον κορωνοϊό έπειτα από πάρτι που παραβίασε την καραντίνα στην Ισπανία, απολογήθηκε και δήλωσε ότι θα αποδεχθεί τις συνέπειες.

«Μετανιώνω βαθιά για τις πράξεις μου», ανέφερε μεταξύ άλλων σε δήλωσή του ο πρίγκιπας Joachim. Ο 28χρονος ταξίδεψε από το Βέλγιο στην Ισπανία, για να κάνει πρακτική, στις 24 Μαΐου, όμως δύο ημέρες αργότερα πήγε σε πάρτι, στην Κόρδοβα.

Σύμφωνα με τα ισπανικά δημοσιεύματα, ο πρίγκιπας- ο μικρότερος γιος της πριγκίπισσας Άστριντ και ανιψιός του βασιλιά Φιλίππου του Βελγίου- ήταν ένας από τους 27 ανθρώπους που πήγαν στο πάρτι. Στην Κόρδοβα, λόγω της καραντίνας, απαγορεύονταν οι συναθροίσεις άνω των 15 ατόμων.

«Ζητώ συγγνώμη γιατί δεν σεβάστηκα όλα τα μέτρα της καραντίνας κατά τη διάρκεια του ταξιδιού μου. Σε αυτές τις δύσκολες εποχές, δεν ήθελα να προσβάλω κάποιον», ανέφερε στη δήλωσή του ο πρίγκιπας. Το παλάτι επιβεβαίωσε ότι ήταν στο πάρτι, αλλά ο εκπρόσωπος δεν ανέφερε πόσα άτομα ήταν σε αυτό.

Η αστυνομία της Ισπανίας ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα για την υπόθεση. Εκείνοι που θα διαπιστωθεί ότι παραβίασαν τους κανόνες της καραντίνας κινδυνεύουν με πρόστιμο από 600 έως 10.000 ευρώ. Όσοι πήγαν στο πάρτι, είναι σε καραντίνα, δήλωσε η εκπρόσωπος της τοπικής κυβέρνησης της Κόρδοβα, Ραφαέλα Βαλενσουέλα. Όσο για τον πρίγκιπα- που είναι 10ος στη σειρά διαδοχής του θρόνου του Βελγίου- λέγεται ότι έχει ήπια συμπτώματα και παραμένει στην Ισπανία, σύμφωνα με το παλάτι.

Αναφερόμενη στο πάρτι, η Βαλενσουέλα έκανε λόγο για απόλυτα ανεύθυνη συμπεριφορά, η οποία μπορεί να προκαλέσει έξαρση των μολύνσεων και να έχει ως αποτέλεσμα την επιστροφή σε πιο αυστηρό lockdown. «Αισθάνομαι έκπληκτη και θυμωμένη. Ένα γεγονός σαν αυτό ξεχωρίζει σε μια στιγμή εθνικού πένθους για τόσο πολλούς νεκρούς», τόνισε η ίδια.

Στην Ισπανία είναι σε εξέλιξη το σχέδιο σταδιακής χαλάρωσης των μέτρων. Η χώρα είναι ανάμεσα σε εκείνες που επλήγησαν σφοδρότερα από τον κορωνοϊό, καθώς μέχρι την Κυριακή είχαν καταγραφεί 239.479 κρούσματα και 27.127 θάνατοι, σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς.

Με πληροφορίες από BBC, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ