Νεκρό 10 ετών κορίτσι σε θεραπεία πίστης στην Αλγερία - Οργή για τις φρικτές αποκαλύψεις του εισαγγελέα

Νεκρό 10 ετών κορίτσι σε θεραπεία πίστης στην Αλγερία - Οργή για τις φρικτές αποκαλύψεις του εισαγγελέα Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου
0

Ένα 10χρονο κορίτσι που πέθανε στην ανατολική Αλγερία ενώ υποβλήθηκε σε θεραπεία πίστης φέρεται να είχε «χτυπήματα και εγκαύματα», δήλωσε ο εισαγγελέας, πυροδοτώντας οργισμένες αντιδράσεις στο διαδίκτυο μετά τη σύλληψη ενός άνδρα.

Ο εισαγγελέας στη Γκουέλμα, 500 χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας Αλγέρι, ανακοίνωσε ότι ένας 28χρονος άνδρας συνελήφθη την Πέμπτη μετά το θάνατο του κοριτσιού «που κακοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της ruqya (θεραπεία πίστης) στο σπίτι της». Ο εισαγγελέας δεν αποκάλυψε γιατί το κορίτσι υποβλήθηκε στην πρακτική που εκτελείται συχνά με την πρόθεση να θεραπεύσει άρρωστους «βγάζοντας έναν δαίμονα» ή να παρέχει προστασία από το «κακό μάτι» και να θεραπεύσει τη στειρότητα.

Σύμφωνα με τη δήλωση του εισαγγελέα, που αναφέρεται από τοπικά μέσα ενημέρωσης, το κορίτσι πέθανε αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο στη Γκουέλμα. «Το σώμα του κοριτσιού είχε σημάδια εγκαυμάτων και χτυπήματα», ανέφερε η δήλωση. Ο εισαγγελέας διέταξε αυτοψία και έρευνα για το θάνατο του παιδιού.

Ενώ η θεραπεία της πίστης επιτρέπεται στο Ισλάμ επειδή εκτελείται χρησιμοποιώντας τον λόγο του Θεού - μέσω της απαγγελίας του Κορανίου - πολλοί σημειώνουν ότι η πρακτική μπορεί να οδηγήσει σε κακοποίηση, ιδιαίτερα όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα ψυχικής υγείας.

Οι Αλγερινοί εξέφρασαν την οργή τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για τον θάνατο του κοριτσιού μετά τις αποκαλύψεις του εισαγγελέα κάνοντας λόγο για «συνεδρία βασανιστηρίων» στα χέρια ενός «εκτελεστή». Πολλοί σημειώνουν επίσης την έλλειψη κάλυψης από τα μέσα ενημέρωσης για την τραγωδία.

«Θα προσποιηθούμε για πολύ καιρό ότι δεν το βλέπουμε. Το 10χρονο κορίτσι βασανίστηκε και δολοφονήθηκε...;» τονίζει ο δημοσιογράφος Akram Kharief, διευθυντής της ιστοσελίδας MENA Defense, στη σελίδα του στο Facebook.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η πιο πολυσυζητημένη γυναίκα των ημερών εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στο κοινό η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Σιγή ασυρμάτου από το παλάτι για τη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ