ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Γαλλία: Το Λούβρο ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά τις πύλες του για το κοινό

Γαλλία: Το Λούβρο ετοιμάζεται να ανοίξει ξανά τις πύλες του για το κοινό Facebook Twitter
EPA
0

Το μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι ανακοίνωσε σήμερα ότι σχεδιάζει να ξανανοίξει τις πύλες του για το κοινό την 6η Ιουλίου.

Η είδηση αυτή έρχεται στον απόηχο των χθεσινών ανακοινώσεων του πρωθυπουργού σχετικά με την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων καραντίνας στη Γαλλία.

Το δημοφιλέστερο μουσείο της Γαλλίας επισημαίνει ότι το σύστημα κρατήσεων και η σήμανση με πινακίδες θα επιτρέψουν στους επισκέπτες τις μέγιστες δυνατές συνθήκες ασφαλείας, κατά την ξενάγησή τους. Θα ζητείται από τους τουρίστες να φοράνε μάσκα και να τηρούν τους κανόνες κοινωνικής αποστασιοποίησης.

«Ακόμα κι αν ήταν δυνατόν να ανακαλύψει κανείς τους θησαυρούς του Λούβρου μέσω ψηφιακής ξενάγησης, κατά τη διάρκεια της καραντίνας, τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει το αίσθημα του να στέκεσαι μπροστά από ένα έργο τέχνης. Αυτός είναι ο λόγος ύπαρξης των μουσείων», είπε ο διευθυντής του Ζαν Λικ Μαρτινέζ.

Το διάστημα μεταξύ 12ης Μαρτίου και 22ας Μαΐου, στον ιστότοπο του Λούβρου εισήλθαν 10,5 εκατομμύρια επισκέπτες, σε σύγκριση με 14,1 εκατομμύρια για όλο το 2019.

Ο αριθμός των ψηφιακών επισκεπτών ανά ημέρα στον ιστότοπο αυξήθηκε σε περίπου 330.000, με μια κορύφωση 400.000, σε σύγκριση με περίπου 40.000 επισκέπτες ημερησίως πριν από την κρίση του νέου κορωνοϊού.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM