Μια νέα «ειδικότητα» στο Χόλιγουντ- Αναζητούν συμβούλους κορωνοϊού, για γυρίσματα με ασφάλεια

Μια νέα «ειδικότητα» στο Χόλιγουντ- Αναζητούν συμβούλους κορωνοϊού, για γυρίσματα με ασφάλεια Facebook Twitter
0

Μία νέα «ειδικότητα» αναδεικνύεται στο Χόλιγουντ, λόγω της πανδημίας. Πέρα από οπερατέρ, τους κομμωτές και τους εκατοντάδες άλλους εργαζομένους, πλέον αναζητούνται «σύμβουλοι» για τον κορωνοϊό, για μελλοντικές παραγωγές.

Εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, παραγωγοί, κινηματογραφικά στούντιο και συνδικάτα εργαζομένων αναζητούν συμβουλές για το πώς θα ανοίξουν με ασφάλεια τα κινηματογραφικά και τηλεοπτικά πλατό.

Έτσι, έχουν μεγάλη ζήτηση οι επιδημιολόγοι και άλλοι ειδικοί για τη δημόσια υγεία, για να παράσχουν λεπτομερείς στρατηγικές σχετικά με τη διαχείριση πολυπληθών συνεργείων που εργάζονται σε κατάμεστους χώρους, μακιγιέρ που έρχονται πρόσωπο με πρόσωπο με τους σταρ, αλλά και τους ηθοποιούς που φιλιούνται, αγκαλιάζονται ή μάχονται στα γυρίσματα.

Το πλήγμα από την πανδημία είναι σοβαρό, τόσο για τη βιομηχανία του θεάματος, όπως και για τις πόλεις που επωφελούνται οικονομικά από τις παραγωγές, όπως το Λος Άντζελες. Αν και τα πλατό παραμένουν άδεια στις ΗΠΑ, οι παραγωγές ανεβάζουν ρυθμούς στη Νότια Κορέα, την Αυστραλία, τη Σουηδία, αλλά και τη Νέα Ζηλανδία, όπου ξεκινούν ξανά τα γυρίσματα αυτή την εβδομάδα για το «Avatar 2» του Τζέιμς Κάμερον.

Οι άνθρωποι της βιομηχανίας του θεάματος αναμένουν ότι- όταν ξαναπιάσουν δουλειά- τα συνεργεία θα είναι μικρότερα, θα γίνονται τακτικοί έλεγχοι, παντού θα υπάρχει αντισηπτικό χεριών, ενώ οι σκηνές με μεγάλα πλήθη θα δημιουργούνται με τη χρήση υπολογιστών.

Τα νέα πρωτόκολλα

Στο μεταξύ, σωματεία που εκπροσωπούν ηθοποιούς και εργαζόμενους σε παραγωγές, προσέλαβαν ειδικούς από το Χάρβαρντ και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια, προκειμένου να τους βοηθήσουν να ετοιμάσουν τις οδηγίες. Παράλληλα, περιμένουν τα πρωτόκολλα που αναμένεται να εκδώσει ο κυβερνήτης της Καλιφόρνιας για τα τηλεοπτικά και κινηματογραφικά γυρίσματα.

Οι ηθοποιοί παρακολουθούν στενά αυτή τη διαδικασία. Η Άννα Κέντρικ, σε συνέντευξη για την προώθηση της σειράς «Love Life» σχολίασε πως κάποιες ιδέες που έχει ακούσει μοιάζει να προέρχονται από κάποιον που δεν έχει βρεθεί ποτέ σε πλατό.

«Από την εμπειρία μου, εμείς που βρισκόμαστε σε ένα κινηματογραφικό πλατό, σε αντίθεση με αυτούς που βρίσκονται σε ένα αεροδρόμιο, ξέρουμε ότι ανήκουμε στην ίδια ομάδα, όλοι μας προσπαθούμε να μείνουμε ασφαλείς. Νομίζω ότι μπορεί να γίνει αυτό, αλλά μέχρι στιγμής δεν έχω δει κάποια σούπερ υπέροχη λύση», δήλωσε.

Σε ένα τηλεοπτικό πλατό, η διαχείριση του κορωνοϊού είναι ακόμη πιο περίπλοκη υπόθεση, καθώς πολλοί εργαζόμενοι είναι freelancers, σχολίασε από την πλευρά του ο δρ. Λίτσφιλντ, γιατρός που βοήθησε στην ανάπτυξη των οδηγιών για τα βρετανικά τηλεοπτικά δίκτυα.

«Κόσμος πηγαινοέρχεται στις παραγωγές και τις εταιρείες. Οπότε θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι οι οδηγίες είναι όμοιες για όλες τις εταιρείες τηλεοπτικών παραγωγών», συμπλήρωσε.

Γυρίσματα με οδηγό 31 σελίδων

Ο σεναριογράφος και σκηνοθέτης Τάιλερ Πέρι είναι από τους πρώτους που ξαναπιάνουν δουλειά Ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να ξεκινήσει στις 8 Ιουλίου τα γυρίσματα για δύο τηλεοπτικές σειρές, στο στούντιό του στην Ατλάντα.

Στην έκταση που βρίσκεται το στούντιο προσφέρεται στέγη, όπου μπορούν να απομονωθούν οι άνθρωποι, προκειμένου να αποτραπεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Ο Πέρι εξέδωσε οδηγό 31 σελίδων, στον οποίο αναφέρει ότι χρειάστηκε «μια κοινότητα εργαζομένων, γιατρών, επιδημιολόγων, δικηγόρων, εκπροσώπων συνδικάτων, ταλέντων και των εκπροσώπων τους, μέλη συνεργείου, ασφαλιστές και πολλοί άλλοι» για να καταρτιστούν οι οδηγίες ασφαλείας.

Ένας από αυτούς ήταν ο δρ. Κάρλος ντελ Ρίο, λοιμωξιολόγος του Emory University, ο οποίος δήλωσε πως συμβούλευσε να ελέγχονται όλα τα μέλη του συνεργείου και του καστ, στην αρχή των γυρισμάτων και τουλάχιστον άλλη μια φορά κατά τη διάρκεια των δύο εβδομάδων που θα παραμένουν απομονωμένοι για τα γυρίσματα.

Επίσης, έκανε συστάσεις για την υγιεινή και άλλα μέτρα προστασίας, αν και προειδοποίησε ότι τίποτα δεν εγγυάται 100% την προφύλαξη από τον ιό. Η προσπάθεια να κρατηθεί ο κορωνοϊός εκτός του πλατό μπορεί να αποτύχει, λέει. «Αλλά δεν είναι εφικτό να πούμε ότι θα περιμένουμε μέχρι να εξαφανιστεί ο ιός, ή έως ότου έχουμε ένα εμβόλιο, γιατί μπορεί να μην δουλέψουμε την επόμενη διετία».

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM