Το TikTok βοήθησε έναν γιο να βρει τον εξαφανισμένο πατέρα του μετά από δυο χρόνια

Το TikTok βοήθησε έναν γιο να βρει τον εξαφανισμένο πατέρα του μετά από δυο χρόνια Facebook Twitter
Αυτό το βίντεο στο TikTok βοήθησε την οικογένεια του R Venkateshwarlu να τον εντοπίσει ξανά.
0

Ένας άντρας κατάφερε να σμίξει ξανά με την οικογένειά του χάρη σε ένα βίντεο στο TikTok που ενθάρρυνε τον κόσμο να βοηθά τους φτωχούς. 

Ο R Venkateshwarlu, που είχε εξαφανιστεί εδώ και δυο χρόνια, εμφανίστηκε σε ένα βίντεο, το οποίο τραβήχτηκε κάτω από έναν ανισόπεδο κόμβο 2.000 χιλιόμετρα μακριά από το σπίτι του στην Τελανγκάνα της Ινδίας.

Ένας φίλος ειδοποίησε την οικογένεια, που με την σειρά της επικοινώνησε με την αστυνομία του Παντζάμπ για να τους βοηθήσει να τον ξαναβρούν.

«Ξέσπασα σε κλάματα όταν τον πρωτοείδα», είπε ο γιος του στο BBC. 

Πώς εξαφανίστηκε ο άντρας

Ο R Venkateshwarlu, που έχει προβλήματα ακοής και δυσκολίες στην ομιλία, ζούσε όλη την ζωή του σε ένα χωριό της Τελανγκάνα. Έχει σύζυγο, πέντε παιδιά και απασχολούταν ως εργάτης. 

Τον Απρίλιο του 2018, μπήκε σε ένα φορτηγό για να πάει σε ένα άλλο χωριό για δουλειά.

«Ο πατέρας μου αποκοιμήθηκε και ο οδηγός δεν ήξερε πως βρισκόταν εκεί. Μερικά χιλιόμετρα αργότερα, ο οδηγός συνειδητοποίησε πως ο πατέρας μου βρισκόταν στο φορτηγό οπότε τον άφησε στη μέση του δρόμου και τον παράτησε εκεί», εξήγησε ο γιος του, R Peddiraju.

Το TikTok βοήθησε έναν γιο να βρει τον εξαφανισμένο πατέρα του μετά από δυο χρόνια Facebook Twitter
Η οικογένεια ενώθηκε ξανά μετά από δυο ολόκληρα χρόνια.

Ολομόναχος σε έναν άγνωστο δρόμο, ο Venkateshwarlu ήλπιζε πως θα καταφέρει να επιστρέψει σπίτι με οτοστόπ, βρίσκοντας τελικά ένα άλλο φορτηγό για να τον μεταφέρει. Ωστόσο, μετά από πολλές ώρες, κατάλαβε πως το όχημα κατευθυνόταν προς την αντίθετη κατεύθυνση.

Εκείνος ο οδηγός τον άφησε στη Λουντιάνα, μια μεγάλη βιομηχανική πόλη μακριά από το Παντζάμπ. Ο Venkateshwarlu κατέληξε να ζει με φαγητό που του έδιναν διάφοροι ντόπιοι. Τα προβλήματα επικοινωνίας που είχε συνδυάστηκαν με το γεγονός πως δεν καταλαβαίνει την γλώσσα παντζάμπι. 

Στο μεταξύ, η οικογένειά του, προσπάθησε να τον εντοπίσει με την βοήθεια των τοπικών αρχών της Τελανγκάνα, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

Πώς τον εντόπισαν

Από τότε που επιβλήθηκε lockdown στην Ινδία για να αναχαιτιστεί η εξάπλωση της πανδημίας του κορωνοϊού, ο αστυνομικός Ajaib Singh περιφερόταν στη Λουντιάνα για να δίνει φαγητό και είδη πρώτης ανάγκης σε μετανάστες εργάτες και φτωχούς.

Το κανάλι του στο TikTok, που μετρά περισσότερους από 800.000 followers, περιλαμβάνει βίντεο από τις φιλανθρωπικές δράσεις του στη διάρκεια του lockdown. 

Σε ένα από τα βίντεο, που δημοσίευσε τον Μάρτιο, φαίνεται να μοιράζει φαγητό σε ανθρώπους που ζουν κάτω από έναν ανισόπεδο κόμβο της πόλης.

@goldypp99

##punjabpolice ##virelvideos ##ranglapunjab ##waheguru

♬ original sound - ਸਮਰੱਥ ਰੰਧਾਵਾ???


Στην Τελανγκάνα, ένα φίλος του γιου, που παρακολούθησε το βίντεο, αναγνώρισε τον Venkateshwarlu σε αυτό και ειδοποίησε την οικογένειά του.

Στη συνέχεια επικοινώνησαν με την αστυνομία της Λουντιάνα, που με την σειρά της εντόπισε τον Venkateshwarlu και τον έφερε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον γιο του.

«Όταν είδαμε για πρώτη φορά ο ένας τον άλλο, ξεσπάσαμε και οι δυο σε κλάματα. Μου ζήτησε να πάω και να τον γυρίσω σπίτι, κάνοντας νοήματα με τον τρόπο του», λέει ο γιος του.

Το TikTok βοήθησε έναν γιο να βρει τον εξαφανισμένο πατέρα του μετά από δυο χρόνια Facebook Twitter
Ο R Venkateshwarlu (δεύτερος από δεξιά) με αστυνομικούς της Λουντιάνα.

Η αστυνομία του είπε πως μπορεί να επισκεφτεί τον πατέρα του όταν λήξουν τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας. «Εμείς όμως δεν μπορούσαμε να περιμένουμε τόσο πολύ για να τον δούμε οπότε προσπαθήσαμε και καταφέραμε να πάρουμε άδεια ώστε να μπορώ να ταξιδέψω μέχρι εκεί», εξηγεί ο ίδιος.

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα, βρισκόταν στη Λουντιάνα μαζί με τον πατέρα του. Το απόγευμα της Τρίτης επέστρεψαν πίσω στο χωριό τους.

«Είναι η πρώτη φορά που ο πατέρας μας μένει μακριά μας τόσο πολύ καιρό. Εδώ και δυο χρόνια ζούσε τρώγοντας μόνο ρότι [σ.σ. ψωμί σαν πίτα, τοπικό ινδικό πιάτο], κάτι στο οποίο δεν ήταν συνηθισμένος. Το πρώτο πράγμα που θα κάνουμε είναι να τον ταΐσουμε σπιτικό, ζεστό ρύζι», ανέφερε ο γιος του.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM