Κίνα: Αντιδράσεις για την υποχρεωτική «περίοδο χάριτος» πριν από το διαζύγιο

Κίνα: Αντιδράσεις για την υποχρεωτική «περίοδο χάριτος» πριν από το διαζύγιο Facebook Twitter
EPA
0

Τα ζευγάρια στην Κίνα που θέλουν να πάρουν διαζύγιο θα πρέπει πρώτα να περάσουν μια «περίοδο χάριτος», διάρκειας ενός μήνα, σύμφωνα με νέο νόμο που προκαλεί αντιδράσεις.

Πλέον, τα ζευγάρια που καταθέτουν αίτηση διαζυγίου θα πρέπει πρώτα να περιμένουν έναν μήνα, προτού επεξεργαστεί το αίτημά τους, σύμφωνα με τον νόμο που στόχο έχει τη μείωση των διαζυγίων. Όμως, πολλοί αντέδρασαν στα social media, εξαιτίας αυτής της παρέμβασης του κράτους στις προσωπικές σχέσεις.

Πάνω από 25 εκατομμύρια αναρτήσεις έγιναν στο Weibo, με το hashtag κατά της «περιόδου χάριτος» πριν από το διαζύγιο. «Δεν μπορούμε ούτε να χωρίσουμε ελεύθερα;», αναρωτήθηκε ένας χρήστης των social media. «Πρέπει να υπάρχουν πολλοί που παντρεύονται αυθόρμητα, θα έπρεπε να υπάρχει και για εκείνους περίοδος χάριτος πριν από τον γάμο«, έγραψε άλλος.

Η ρύθμιση αυτή δεν θα ισχύει σε περίπτωση που γίνεται αίτηση διαζυγίου για περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βία. Από το 2003, όταν επετράπη για πρώτη φορά στους παντρεμένους να χωρίσουν κοινή συναινέσει χωρίς να προσφύγουν στο δικαστήριο, το ποσοστό διαζυγίων αυξάνεται σταθερά στην Κίνα. Πέρυσι χώραν περίπου 4,15 εκατομμύρια ζευγάρια στη χώρα, από 1,3 εκατομμύριο το 2003.

Ο νέος νόμος περιλαμβάνεται στον πρώτο αστικό κώδικα της Κίνας, ο οποίος θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιανουαρίου 2021. μεταξύ άλλων, περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την επέκταση του ορισμού της σεξουαλικής παρενόχλησης, αλλά και νομοθεσία που επιτρέπει στους πολίτες να δωρίσουν τα όργανα νεκρών συγγενών.

Με πληροφορίες από AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ