Στρασβούργο: Φόβοι για νέα εστία κορωνοϊού- 400 άτομα πήγαν σε παράνομο αγώνα ποδοσφαίρου

Στρασβούργο: Φόβοι για νέα εστία κορωνοϊού- 400 άτομα πήγαν σε παράνομο αγώνα ποδοσφαίρου Facebook Twitter
0

Οι αρχές του Στρασβούργου έκαναν έκκληση σε εκατοντάδες πολίτες να εξεταστούν για τον κορωνοϊό, έπειτα από την παρουσία τους σε παράνομο αγώνα ποδοσφαίρου.

Το γεγονός έχει προκαλέσει φόβο για δεύτερο κύμα της πανδημίας σε μια από τις περιοχές της Γαλλίας που επλήγησαν σφοδρότερα από τον κορωνοϊό. Περίπου 400 άνθρωποι συμμετείχαν ή παρακολούθησαν τον ποδοσφαιρικό αγώνα που έγινε το απόγευμα της Κυριακής, ανάμεσα σε ομάδες δύο περιοχών του Στρασβούργου, τις Neuhof και Hautepierre. Υπενθυμίζεται ότι τα μέτρα για τον κορωνοϊό απαγορεύουν τις συναθροίσεις άνω των 10 ατόμων στη Γαλλία.

Τώρα, οι αρχές ζητούν από αυτούς τους ανθρώπους να πάνε στο κέντρο ελέγχου για τον κορωνοϊό που έχει δημιουργηθεί στο κτίριο του ευρωκοινοβουλίου, προκειμένου να υποβληθούν ανώνυμα σε τεστ, χωρίς ραντεβού.

 

«Η συμπεριφορά τους μπορεί να σώσει ζωές»

«Πρέπει οπωσδήποτε να αποφύγουμε μια νέα εστία του ιού στο Στρασβούργο και να προστατεύσουμε εκείνους που μετείχαν, όπως και τις οικογένειές τους», δήλωσε η νομάρχης της περιοχής Ζοσιάν Σεβαλιέ, που χαρακτήρισε αυτό το γεγονός «ακατανόητο, επιπόλαιο και πολύ σοβαρό». Τόνισε όμως ότι ο στόχος της μαζικής επιχείρησης ελέγχου δεν είναι η τιμωρία. «Δεν είναι παγίδα. Πρώτη προτεραιότητά μας είναι η υγεία», υπογράμμισε.

«Είναι σημαντικό οι μετέχοντες να κατανοήσουν ότι η συμπεριφορά τους τις επόμενες λίγες ημέρες μπορεί να σώσει ζωές. Ο έλεγχος δεν θα είναι εναντίον τους», δήλωσε από την πλευρά της η Αντλίν Τζενέρ, αξιωματούχος της υγειονομικής υπηρεσίας της περιοχής.

Η ανατολική Γαλλία είναι από τις περιοχές της χώρας που επλήγησαν σφοδρά από τον κορωνοϊό και παραμένει στο «κόκκινο», στον χάρτη για τις περιοχές στις οποίες κυκλοφορεί ακόμη ο ιός. Στο αποκορύφωμα της κρίσης, οι αρχές μετέφεραν ασθενείς από τα υπερφορτωμένα νοσοκομεία της περιοχής σε γειτονικές χώρες.

Το περιστατικό στο Στρασβούργο δεν είναι το μοναδικό που προκαλεί ανησυχία για νέα εστία κορωνοϊού. Ποδοσφαιρικός αγώνες έγινε το βράδυ της Τρίτης και στο Grigny, στην περιοχή Ιλ ντε Φρανς, που επίσης είναι στο κόκκινο στον χάρτη του κορωνοϊού. Η αστυνομία ανέφερε ότι υπήρχαν περίπου 300 θεατές, αλλά οι αστυνομικοί δεν είχαν τα μέσα να διακόψουν την αναμέτρηση.

Με πληροφορίες από Guardian

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM