Η Ρόουλινγκ δημοσιεύει δωρεάν online νέο παιδικό βιβλίο- Το είχε στη σοφίτα για χρόνια

Η Ρόουλινγκ δημοσιεύει δωρεάν online νέο παιδικό βιβλίο- Το είχε στη σοφίτα για χρόνια Facebook Twitter
ΕPA
0

Η Τζ. Κ. Ρόουλινγκ έβγαλε από τη σοφίτα ένα βιβλίο που είχε γράψει πριν χρόνια- ένα «παραμύθι για την αλήθεια και την κατάχρηση εξουσίας»- προκειμένου να το διαβάσουν δωρεάν στο διαδίκτυο παιδιά που είναι σε καραντίνα.

Το Ickabog διαδραματίζεται σε μια φανταστική χώρα που δεν έχει καμία σχέση με τα υπόλοιπα βιβλία της Ρόουλινγκ. Ξεκίνησε από την Τρίτη να δημοσιεύεται στο διαδίκτυο και θα ολοκληρωθεί σε 34 «δόσεις». Τον Νοέμβριο θα τυπωθεί σε βιβλίο, ενώ θα κυκλοφορήσει και σε ebook και audiobook και η Ρόουλινγκ θα παραχωρήσει τα έσοδα σε πρότζεκτ ενίσχυσης ανθρώπων που έχουν πληγεί από τον κορωνοϊό.

Η συγγραφέας είπε ότι εμπνεύστηκε την ιστορία πριν από μία δεκαετία και πλέον, όπως και ότι δεν αποτελεί «απάντηση σε οτιδήποτε συμβαίνει στον κόσμο αυτή τη στιγμή». Τα θέματα «είναι διαχρονικά και μπορούν να ισχύουν για οποιαδήποτε εποχή ή χώρα», εξήγησε.

Η Ρόουλινγκ είχε αναφερθεί και παλιότερα σε αυτή την ιστορία, όταν το 2009 είχε πει ότι δούλευε σε «ένα πολιτικό παραμύθι για ελαφρώς νεότερα παιδιά». Την Τρίτη, εξήγησε ότι έγραψε το «Ickabog» σποραδικά, ανάμεσα στις περιπέτειες του Χάρι Πότερ. Αρχικά σκόπευε να το εκδώσει μετά το τελευταίο βιβλίο αυτής της σειράς το «Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου».

Αντί για αυτό τελικά έγραψε μυθιστορήματα για ενήλικες, ανάμεσά τους τα «The Casual Vacancy» και «The Cuckoo's Calling», υπό το ψευδώνυμο Ρόμπερτ Γκαλμπράιθ. Εξήγησε ότι ήθελε να απομακρυνθεί για λίγο από τα παιδικά βιβλία και κράτησε το πρώτο προσχέδιο για το «The Ickabog» στη σοφίτα της.

Το διάβαζε στα παιδιά της

«Με τον καιρό θεώρησα ότι ήταν μια ιστορία που ανήκε στα δύο μικρότερα παιδιά μου, γιατί τους τη διάβαζα τα βράδια όταν ήταν μικρά, κάτι που αποτελεί μια ευτυχισμένη οικογενειακή ανάμνηση», δήλωσε. Όμως πριν από μερικές εβδομάδες σκέφτηκε να δημοσιεύσει την ιστορία δωρεάν για τα παιδιά σε καραντίνα. Έτσι, κατέβασε το σκονισμένο κουτί και «για τις τελευταίες εβδομάδες έχω βυθιστεί σε ένα φανταστικό κόσμο στον οποίο δεν πίστευα ότι θα μπω ξανά».

Ενώ δούλευε πάνω στο βιβλίο, άρχισε να ξαναδιαβάζει τα κεφάλαια στην οικογένειά της τα βράδια. «Αυτή ήταν μία από τις πιο αξιοσημείωτες εμπειρίες της συγγραφικής ζωής μου, καθώς οι δύο πρώτοι αναγνώστες του Ickabog μου είπαν ότι το θυμούνταν από τότε που ήταν μικροί και απαίτησαν την επαναφορά των κομματιών που τους άρεσαν ιδιαίτερα (υπάκουσα)», έγραψε στην ιστοσελίδα της η Ρόουλινγκ.

Σύμφωνα με τη συγγραφέα, το βιβλίο μπορούν να το διαβάσουν μόνα τους παιδιά 7-9 ετών, ενώ κάλεσε τους μικρούς της φίλους να στείλουν σχέδια για κάθε κεφάλαιο και τα καλύτερα θα μπουν στην έντυπη έκδοση.

Με πληροφορίες από Guardian

 


Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM