Ουκρανία: Αστυνομικός βασάνισε και βίασε 26χρονη, μέσα σε αστυνομικό τμήμα

Ουκρανία: Αστυνομικός βασάνισε και βίασε 26χρονη, μέσα σε αστυνομικό τμήμα Facebook Twitter
0

Δύο αστυνομικοί συνελήφθησαν, μετά τον βασανισμό και τον βιασμό 26χρονης γυναίκας, μέσα σε αστυνομικό τμήμα, στην Ουκρανία, ενώ τέθηκε σε διαθεσιμότητα όλη η υπηρεσία.

Το φρικτό περιστατικό συνέβη το βράδυ του Σαββάτου στην πόλη Καγκαρλίκ, που βρίσκεται 75 χλμ. νότια του Κιέβου. Η 26χρονη είχε κληθεί στο αστυνομικό τμήμα ως μάρτυρας για υπόθεση κλοπής. Ένας αστυνομικός έβαλε μάσκα αερίων στο πρόσωπό της, την έδεσε με χειροπέδες και στη συνέχεια πυροβόλησε πάνω από το κεφάλι της, σύμφωνα με εθνικό γραφείο ερευνών. Στη συνέχεια τη βίασε επανειλημμένα.

Επίσης, αστυνομικοί ξυλοκόπησαν άνδρα ο οποίος βρισκόταν στο αστυνομικό τμήμα την ίδια ώρα. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις, του προκάλεσαν κατάγματα στα πλευρά και τη μύτη. Τον ανάγκασαν να γονατίσει, τον χτυπούσαν με κλομπ, του φόρεσαν μια μάσκα αερίων και πυροβόλησαν πάνω από το κεφάλι του, ενώ τον απείλησαν ότι θα τον βιάσουν.

Έπειτα από αυτά τα περιστατικά, η αστυνομία της Ουκρανίας έθεσε σε διαθεσιμότητα όχι μόνο τους δύο αστυνομικούς που συνελήφθησαν, αλλά σύσσωμο το προσωπικό του εν λόγω αστυνομικού τμήματος.

Ήδη έχει ξεκινήσει έρευνα για βιασμό, βασανιστήρια και κατάχρηση εξουσίας, ενώ οι ύποπτοι κινδυνεύουν με κάθειρξη 10 ετών. «Αυτή η ιστορία είναι χειρότερη κι από την κόλαση», έγραψε στο Facebook ο βουλευτής Άντριι Όσαντσουκ, καλώντας τον υπουργό Εσωτερικών να αναλάβει πρωτοβουλία και να τιμωρήσει τους υπευθύνους. «Η σιωπή του υπουργού Αρσέν Αβάκοφ απλώς χειροτερεύει την κρίση», σχολίασε.

Το περιστατικό έφερε στη μνήμη των Ουκρανών τη φρικτή ιστορία της Ιρίνα Κράσκοβα. Το 2013, στο χωριό Βραντίιφκα, τέσσερις αστυνομικοί είχαν βιάσει και ξυλοκοπήσει μέχρι θανάτου τη νεαρή γυναίκα. Η αρχική αδράνεια των αρχών και το γεγονός ότι δεν συνελήφθησαν οι ύποπτοι είχαν προκαλέσει σφοδρές αντιδράσεις των ντόπιων, ενώ διαμαρτυρίες κατά της αστυνομικής βίας είχαν γίνει σε όλη την Ουκρανία.

Με πληροφορίες από AFP, Kievpost

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ