Φρανκφούρτη: Πάνω από 150 κρούσματα κορωνοϊού συνδέονται με συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία

Φρανκφούρτη: Πάνω από 150 κρούσματα κορωνοϊού συνδέονται με συμμετοχή στη Θεία Λειτουργία Facebook Twitter
φωτο αρχείου/EPA
0

Τα 107 έφθασαν τα κρούσματα κορωνοϊού που συνδέονται με συμμετοχή στην Θεία Λειτουργία σε εκκλησία της Φρανκφούρτης, με τις αρμόδιες αρχές να κάνουν λόγο για «αυξητική τάση» του αριθμού.

Επιπλέον 42 κρούσματα σε άλλες εκκλησίες του κρατιδίου.

Όπως διευκρίνισε η διευθύντρια της υγειονομικής υπηρεσίας του δήμου της Φρανκφούρτης Ρενέ Γκότσαλκ, ένα από τα άτομα που βρέθηκαν θετικά νοσηλεύεται σε νοσοκομείο της πόλης, ενώ οι υπόλοιποι δεν παρουσιάζουν σοβαρά συμπτώματα και παραμένουν στο σπίτι τους, ενώ βρίσκεται σε εξέλιξη η ιχνηλάτηση των επαφών τους.

Ανάλογη είναι η κατάσταση στις πόλεις Χάναου και Βετεραουκράις της Έσσης, όπου έχουν διαπιστωθεί 42 κρούσματα που αποδίδονται σε συμμετοχή σε Θεία Λειτουργία, με έξι άτομα να νοσηλεύονται σε κλινική της περιοχής.

Το γεγονός οδήγησε σήμερα σε νέα αναστολή της λειτουργίας πολλών ναών στο κρατίδιο, οι οποίοι είχαν αρχίσει να λειτουργούν από την 1η Μαΐου, με νέους όρους ασφάλειας και υγιεινής. Στο ίδιο πνεύμα ακυρώθηκαν και οι προγραμματισμένες για σήμερα μουσουλμανικές γιορτές για το τέλος της νηστείας του Ραμαζανίου, τουλάχιστον σε όποιες περιπτώσεις επρόκειτο να λάβουν μέρος περισσότερα από 100 άτομα.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM