ΗΠΑ: Πάνω από 97.000 οι νεκροί από κορωνοϊό και «ο Τραμπ πήγε για γκολφ»

ΗΠΑ: Πάνω από 97.000 οι νεκροί από κορωνοϊό και «ο Τραμπ πήγε για γκολφ» Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ πήγε να παίξει γκολφ, για πρώτη φορά εν μέσω κορωνοϊού, ενώ οι νεκροί στις ΗΠΑ ξεπέρασαν τους 97.000.

Στον τελευταίο ημερήσιο απολογισμό- σύμφωνα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου Τζονς Χόπκινς- καταγράφηκαν 1.127 θάνατοι λόγω του κορωνοϊού στις ΗΠΑ. Πλέον, οι νεκροί στη χώρα που έχει πληγεί πιο σφοδρά από την πανδημία ανέρχονται σε 97.048, ενώ τα επιβεβαιωμένα κρούσματα έχουν φτάσει τα 1.621.658.

Παρόλα αυτά, ο Αμερικανός πρόεδρος αναχώρησε από τον Λευκό Οίκο, φορώντας λευκή μπλούζα και καπέλο και πήγε στο γκολφ κλαμπ του, στα προάστια της Ουάσινγκτον. Μια κίνηση που τα διεθνή ΜΜΕ αποδίδουν στην προσπάθειά του να δείξει ότι η χώρα επιστρέφει στην κανονικότητα.

Αυτή ήταν η πρώτη φορά που ο Τραμπ πήγε για γκολφ από τη στιγμή που ο Λευκός Οίκος είχε κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω κορωνοϊού. Η τελευταία φορά που ο Αμερικανός πρόεδρος είχε επιδοθεί στο αγαπημένο του σπορ ήταν στις 8 Μαρτίου, όταν είχε πάει στο κλαμπ του στη Φλόριντα.

 

Παρότι οι ειδικοί προειδοποιούν για τους κινδύνους που ενέχει ένα πρόωρο «άνοιγμα» μετά τα μέτρα περιορισμού, ο Λευκός Οίκος επιμένει σε επιστροφή της οικονομίας στην κανονικότητα. Παράλληλα, με αφορμή την Εθνική Ημέρα Μνήμης στις ΗΠΑ- που παραδοσιακά σηματοδοτεί την αρχή του καλοκαιριού στις ΗΠΑ- προέτρεψε τους πολίτες να απολαύσουν το σαββατοκύριακο.

Την Παρασκευή, η δρ. Ντέμπορα Μπιρξ, της task force για τον κορωνοϊό, δήλωσε πως, παρότι ακόμη «κυκλοφορεί ο κορωνοϊό», ενθαρρύνονται δραστηριότητες όπως το γκολφ. «Σας ζητάμε συνεχώς να είστε έξω, να απολαύσετε το σαββατοκύριακο της Ημέρας Μνήμης, να παίξετε γκολφ, να κάνετε πεζοπορία, να βγείτε έξω με τους συγγενείς με τους οποίους μένετε μαζί», δήλωσε, τονίζοντας ότι πρέπει να τηρούνται οι κοινωνικές αποστάσεις.

Με πληροφορίες από Reuters, Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ