Τουρκία: Έτσι ξεκίνησαν όλα

Τουρκία: Έτσι ξεκίνησαν όλα Facebook Twitter
11

Η τουρκική αστυνομία ψεκάζει με χημικά λίγους διαδηλωτές που συγκεντρώθηκαν στις 20 Μαΐου  στο πάρκο Γκεζί της Κωνσταντινούπολης για να εμποδίσουν την κοπή δέντρων στο βωμό της ανάπτυξης. Η φωτιά άναψε και χιλιάδες διαδηλωτές βγήκαν στους δρόμους της Κωνσταντινούπολης, όχι πια για το πάρκο Γκεζί αλλά, με αφορμή τη βιαιότητα των αστυνομικών δυνάμεων, για να διαδηλώσουν κατά της ισλαμικής στροφής που επιχειρεί με όλο και περισσότερους νόμους και μεταρρυθμίσεις ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Την ίδια ώρα ανεβαίνουν στα social media και κάποιες άλλες φωτογραφίες που θυμίζουν τετράποδα σύμβολα ελληνικών διαδηλώσεων.

Τουρκία: Έτσι ξεκίνησαν όλα Facebook Twitter

 

(H φωτο1 είναι του Reuters και τη δημοσιεύει το Businessinsider.com)

11

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου και ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM
Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

5 σχόλια
συμφωνα με τα ρεπορταζ ξεσηκωθηκαν κατα της κρατικης βιας πανω στους λιγους διαδηλωτες που πηγαν να παρεμποδισουν την κοπη των δεντρων στο παρκο. η κρατικη βια εκπροσωπει, τουλαχιστον για τους αριστερους, την γενικοτερη καταπιεση που ασκουν οι αρχες στις μαζες εν ειδει της ισλαμικης στροφης που εφαρμοζουν.
Πάντως στις Βρυξέλλες σήμερα όσοι μαζεύτηκαν για να συμπατασταθούν στους διαδηλωτές της Τουρκίας φώναζαν συνθήματα υπέρ του Ατατούρκ και του κοσμικού κράτους (και ήταν κατά βάση Τουρκικής καταγωγής).
Γιατί η διαμαρτυρία είναι προνόμιο της εργατιάς ποτέ δεν θα καταλαβω...Ηλήθιες, στενόμυαλες και απηρχειωμένες απόψεις. Και κυριως επικίνδυνες.
Μου αρεσει που βαλανε τοσα οχι στο σχολιο μου. Δεν ηταν και το καλυτερο μου βεβαιως. Γιατι ειπα για την εργατια ρωτας. Ειναι που διαβασα κατι επαγγελματιες μαρξιστο-επαναστατες, τυπου Richard Seymour, να μιλανε στην Γκαρντιαν για Τουρκικη Ανοιξη και το κοπιαρανε και αλλοι στην λαιφο οτι και καλα "Η Γκαρντιαν το ειπε Ανοιξη". Εχει γραψει πραγματα που συμφωνω ο Seymour, αλλα ο ανθρωπος το μονο που τον ενδιαφερει στη Τουρκια ειναι να βρει να καπελωσει αγωνες αλλων και να τους βαλει ταξικο επαναστατικο label. Και θελω να δω τι κολοτουμπες θα κανει για να κρυψει το προφανες, οτι οι τουρκοι ματατζηδες ειναι πιο κοντα στην εργατια απο τους μπαχαλακηδες διαδηλωτες. Δεν ειναι ουτε εξεγερση, ουτε ανοιξη, ουτε τιποτα. Ενα performance art ειναι, για να εχουνε να μιλανε καμια δεκαετια μερικοι ταλαντουχοι. Οπως ο Μαης του 68, πχ. δε λεω οτι εχω 100% δικιο αλλα πεφτει πολλη δηθενια ρε παιδι μου.