Νότια Αφρική: Νεκρό από κορωνοϊό νεογνό δύο ημερών - Από τα νεότερα θύματα παγκοσμίως

Νότια Αφρική: Νεκρό από κορωνοϊό νεογνό δύο ημερών - Από τα νεότερα θύματα παγκοσμίως Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ένα νεογνό μόλις δύο ημερών κατέληξε από κορωνοϊό στη Νότια Αφρική κι έγινε ένα από τα νεότερα θύματα της Covid-19 στον κόσμο.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας της χώρας, η μητέρα του είχε διαγνωστεί θετική και στη συνέχεια κόλλησε και το μωρό. Το βρέφος γεννήθηκε πρόωρα και χρειάστηκε αναπνευστική στήριξη, πρόσθεσε ο υπουργός.

«Δυστυχώς, καταγράψαμε τον πρώτο θάνατο νεογνού με Covid-19. Το μωρό ήταν δύο ημερών και είχε γεννηθεί πρόωρα. Εμφάνισε πνευμονικό πρόβλημα και χρειάστηκε αναπνευστική στήριξη αμέσως μετά τη γέννησή του. Προσφέρουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια προς τη μητέρα και ευχαριστούμε νεογνολόγους, νοσηλευτές και όλο το εξειδικευμένο τεχνικό προσωπικό που είχε το δύσκολο καθήκον της φροντίδας του νεογνού έως το τέλος» τόνισε ο υπουργός, Dr Zweli Mkhize.

Ερωτηθείς για το αν επρόκειτο για το νεότερο θύμα του κορωνοϊού στην Αφρική, ο διευθυντής του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών Αφρικής (CDC), δρ. John Nkengasong τόνισε πως «απ'όσο γνωρίζουμε είναι η πρώτη περίπτωση που περιέρχεται σε γνώση του CDC Αφρικής».

Η Νότια Αφρική έχει τον υψηλότερο αριθμό κρουσμάτων κορωνοϊού στην ήπειρο. Παρόλα αυτά, Αίγυπτος και Αλγερία έχουν περισσότερους νεκρούς - 680 και 568, αντιστοίχως.

Η Νότια Αφρική που μετρά 339 θανάτους και πάνω από 18.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα, έχει επιβάλει κάποιους από τα αυστηρότερα μέτρα lockdown στον κόσμο, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων απαγόρευση του τσιγάρου και του αλκοόλ. Ωστόσο, η χώρα προχωρά στη σταδιακή άρση κάποιων από τα μέτρα.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ