Γαλλία: Δύο παιδιά βρήκαν χρυσό παίζοντας κατά τη διάρκεια της καραντίνας

Γαλλία: Δύο παιδιά βρήκαν χρυσό παίζοντας κατά τη διάρκεια της καραντίνας Facebook Twitter
Πηγή φωτό ROUILLAC AUCTIONEERS
0

Δύο αδέλφια στη Γαλλία βρήκαν έναν θησαυρό- κυριολεκτικά- προσπαθώντας να διασκεδάσουν την πλήξη τους εν μέσω της καραντίνας του κορωνοϊού.

Τα δύο αγόρια, περίπου 10 ετών, ανακάλυψαν ράβδους χρυσού, που κάποτε είχε αγοράσει η γιαγιά τους αλλά φαίνεται πως η ύπαρξή τους είχε ξεχαστεί. Όταν επιβλήθηκε η καραντίνα στη Γαλλία, οι γονείς τους αποφάσισαν να φύγουν από το Παρίσι και να πάνε στο σπίτι της οικογένειας, στην πόλη Vendome, νοτιοδυτικά της πρωτεύουσας.

Κάποια στιγμή, για να περάσουν την ώρα τους στην καραντίνα, τα παιδιά ζήτησαν να φτιάξουν στον κήπο μια αυτοσχέδια καλύβα, με κλαδιά, φύλλα και σεντόνια. Ο πατέρας τους, τους είπε να χρησιμοποιήσουν τα σεντόνια της γιαγιάς τους, που έχει πεθάνει, που βρίσκονταν σε ένα δωμάτιο του σπιτιού το οποίο δεν χρησιμοποιείται.

Όταν τα αγόρια πήγαν να πάρουν τα σεντόνια, έπεσαν δύο σχετικά βαριά αντικείμενα. Δεν τους έδωσαν σημασία και τα έβαλαν στη θέση τους, είπε στο BFMTV ο Phillipe Rouillac, δημοπράτης της περιοχής. Σύντομα, είπαν στον πατέρα τους τι είχαν βρει και εκείνος τους ζήτησε να του πάνε αυτά τα αντικείμενα.

Αρχικά, πίστεψε ότι ήταν βάσεις για μαχαίρια, που ανήκε στη γιαγιά. Όμως, όταν έστειλε στην εταιρεία του Rouillac κάποιες φωτογραφίες, του είπαν τα καλά νέα: επρόκειτο για ράβδους χρυσού, με συνολικό βάρος 2 κιλά.

Όπως αποδείχθηκε, η γιαγιά είχε αγοράσει τον χρυσό το 1967 και μάλιστα είχε λάβει και πιστοποιητικό. Τώρα, ο «θησαυρός» έχει καταχωρηθεί στην ιστοσελίδα της εταιρείας δημοπρασιών, με εκτιμώμενη αξία 40.000 ευρώ το κομμάτι. Η τιμή του χρυσού ανέβηκε εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, αλλά ο Rouillac δήλωσε ότι θα περιμένουν να ανέβει λίγο περισσότερο. «Μπορεί να βγάλουν τουλάχιστον 100.000 ευρώ», πρόσθεσε.

Όσο για τα παιδιά, δεν παρέδωσαν τον θησαυρό που βρήκαν χωρίς να εξασφαλίσουν πρώτα κάποια ανταλλάγματα. «Είπαν στον πατέρα τους "Θα μπορούμε να αποκτήσουμε πισίνα"», δήλωσε ο Rouillac.

Με πληροφορίες από BBC

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ