ΗΠΑ: Ακόμα 2,4 εκατ. Αμερικανοί υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας σε μία εβδομάδα

ΗΠΑ: Ακόμα 2,4 εκατ. Αμερικανοί υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας σε μία εβδομάδα Facebook Twitter
ΗΠΑ: 2,4 εκατ. Αμερικανοί υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας σε μία εβδομάδα (EPA)
0

Άλλα 2,4 εκατ. Αμερικανών υπέβαλαν αίτηση για επίδομα ανεργίας την περασμένη εβδομάδα, παρά το άνοιγμα επιχειρήσεων σε ορισμένες πολιτείες των ΗΠΑ.

Τα τελευταία στοιχεία από το Υπουργείο Εργασίας σημαίνουν ότι περίπου 39 εκατ. Αμερικανοί έχασαν τη δουλειά τους σε μόλις εννέα εβδομάδες λόγω του κορωνοϊού.

Το ποσοστό των εβδομαδιαίων απωλειών θέσεων εργασίας έχει επιβραδυνθεί από τα 6,6 εκατ. που είχαν καταγραφεί στις αρχές Απριλίου, αλλά παραμένει σε επίπεδα που η χώρα είχε να δει από τη Μεγάλη Ύφεση του 1930.

Αυτήν την εβδομάδα, ο υπουργός Οικονομικών, Steven Mnuchin, δήλωσε ότι αναμένει πως η ανεργία θα συνεχίσει να αυξάνεται καθώς φαίνονται ο συνέπειες της πανδημίας. Προειδοποίησε όμως και για «μόνιμη ζημιά» στην οικονομία εάν συνεχίζουν άλλες πολιτείες να διατηρούν τα μέτρα καραντίνας.

Το επίσημο ποσοστό ανεργίας τώρα είναι στα 14,7%, το χειρότερο από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή λόγω της πανδημίας.

Τα κέρδη από τον τομέα της εργασίας της τελευταίας δεκαετίας έχουν εξαλειφθεί και οι περισσότεροι οικονομολόγοι πιστεύουν ότι το πραγματικό ποσοστό είναι υψηλότερο ενώ αναμένουν ότι η ανεργία θα αυξηθεί πολύ πάνω από το 20% τους επόμενους μήνες.

Όλα τα πολιτείες σταδιακά έχουν πλέον αρχίσει να καταργούν τους περιορισμούς της καραντίνας σε κάποιο βαθμό, αλλά οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η πλειοψηφία των Αμερικανών ανησυχεί για την επιστροφή στην εργασία και πολλές επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές.

Με πληροφορίες από τον Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ