Η Πελόζι κατηγορείται για fat-shaming στον Τραμπ - Τον χαρακτήρισε «παχύσαρκο»

Η Πελόζι κατηγορείται για fat-shaming στον Τραμπ - Τον χαρακτήρισε «παχύσαρκο» Facebook Twitter
Η Πελόζι κατηγορείται για fat- shaming -Χαρακτήρισε τον Τραμπ «παχύσαρκο»
0

Στο στόχαστρο μπήκε η Νάνσι Πέλοζι μετά τον χαρακτηρισμό «παχύσαρκος» που χρησιμοποίησε για να περιγράψει τον Αμερικανό Πρόεδρο.

 Η 52η πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ και ορκισμένη εχθρός του Ντόναλντ Τραμπ, σχολιάζοντας τη Δευτέρα στο CNN, την παραδοχή του Αμερικανού προέδρου, ότι λαμβάνει υδροξυχλωροκίνη για να προφυλαχθεί από τον κορωνοϊό, δήλωσε πως «θα ήταν καλύτερα να μην έπαιρνε φάρμακα που δεν έχουν εγκριθεί από τους επιστήμονες.»

«Ειδικά δε, στην δική του ηλικία και στην - πώς να το θέσω - ομάδα βάρους που ανήκει, της νοσηρής παχυσαρκίας». Η φράση αυτή της Πελόζι ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων με αρκετούς να χαρακτηρίζουν την απάντησή της ως «λιποφοβική».

Μιλώντας σε δημοσιογράφους τη Δευτέρα, ο 73χρονος πρόεδρος είπε ότι είχε αρχίσει να παίρνει φάρμακα για την ελονοσία και τον λύκο τις τελευταίες εβδομάδες. «Τυχαίνει να το παίρνω», είπε όταν αποκάλυψε ότι λαμβάνει υδροχλωροκίνη «Αν δεν είναι καλό, θα σου πω, δεν θα με βλάψει» πρόσθεσε.

Πέρυσι, ο γιατρός του Λευκού Οίκου, στην ετήσια ιατρική εξέταση του Ντόναλντ Τραμπ, δήλωσε πως ο πρόεδρος ζύγιζε 110 κιλά και έχει 1,90μ. ύψος, άρα ο δείκτης μάζας σώματός του είναι 30,4.

Ο επιδημιολόγος Abdul El-Sayed, σχολιαστής του CNN, έγραψε την Τρίτη ότι οι παρατηρήσεις της κυρίας Πελόζι θα ενισχύσουν μόνο το στίγμα γύρω από την παχυσαρκία. Άλλοι υποστήριξαν ότι η Πελόζι πρέπει να επικεντρωθεί σε  κριτικές για το πώς ο πρόεδρος χειρίστηκε την πανδημία.

Ωστόσο, υπήρχαν και αυτοί που σημείωσαν ότι ανάλογα σχόλια έχει κάνει και ο Πρόεδρος Τραμπ στο παρελθόν, αναφερόμενοι σε ορισμένα υποτιμητικά σχόλια σχετικά με τις εμφανίσεις γυναικών -συμπεριλαμβανομένων και σχολίων για τα κιλά τους. 

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η περίπτωση της πρώην Miss Universe Alicia Machado, την οποία αποκάλεσε «Miss Piggy». Μάλιστα, υπερασπίστηκε τα λεγόμενά του υποστηρίζοντας ότι «Πήρε απίστευτο βάρος και αυτό ήταν πραγματικό πρόβλημα».

Την ίδια ώρα ο Ντόναλντ Τραμπ έχει επανειλημμένα προσβάλει την επί χρόνια αντίπαλό του, Ρόζι Ο' Ντόνελ αποκαλώντας την παλαιότερα «παχιά και άσχημη».

Μάλιστα έχει προβεί σε χαρακτηρισμούς και για την ίδια την Πελόζι. Νωρίτερα, ο Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε στους δημοσιογράφους πως έχει «διανοητικά προβλήματα». «Η Πελόζι είναι μια άρρωστη γυναίκα. Έχει πολλά προβλήματα» είπε συγκεκριμένα.

Με πληροφορίες του BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM