ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Γαλλία: 131 νέοι θάνατοι από τον κορωνοϊό - Κάτω από 2.000 οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ

Γαλλία: 131 νέοι θάνατοι από τον κορωνοϊό - Κάτω από 2.000 οι νοσηλευόμενοι σε ΜΕΘ Facebook Twitter
φωτό αρχείου/ epa
0

Η πανδημία του κορωνοϊού προκάλεσε 131 νέους θανάτους το τελευταίο 24ωρο στη Γαλλία, με τον αριθμό ωστόσο των νοσηλευομένων σε μονάδες εντατικής θεραπείας να μειώνεται.

Ειδικότερα ο αριθμός αυτός έπεσε κάτω από 2.000 για πρώτη φορά μετά τις 22 Μαρτίου, σύμφωνα με την καθημερινή αναφορά της γενικής διεύθυνσης υγείας.

Από την 1η Μαρτίου έχουν συνολικά καταγραφεί 28.239 θάνατοι που σχετίζονται με τον νέο κορωνοϊό και ενώ 19.015 άνθρωποι εξακολουθούν να νοσηλεύονται, ο αριθμός των εισαχθέντων σε ΜΕΘ ανέρχεται πλέον σε 1.998, 89 λιγότεροι ασθενείς από χθες.

Ο αριθμός αυτός βρίσκεται σε πτώση από τις 9 Απριλίου, όταν έφτασε στην κορύφωση των 7.148 βαριά νοσηλευομένων.

Ωστόσο, σημειώνεται ότι μόλις μία εβδομάδα μετά την επιστροφή του ενός τρίτου των Γάλλων μαθητών στα θρανία, υπήρξε μια ανησυχητική έξαρση περίπου 70 περιπτώσεων κορωνοϊού που συνδέονται με τα σχολεία.

Η Air France σχεδιάζει να επαναφέρει σταδιακά τις πτήσεις μέχρι τα τέλη Ιουνίου

Η Air France σχεδιάζει να «επαναφέρει σταδιακά τις πτήσεις της» μέχρι τα τέλη Ιουνίου «με την επιφύλαξη της άρσης των ταξιδιωτικών περιορισμών», σύμφωνα με ανακοίνωση που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα.

Συνεπώς, η γαλλική αεροπορική εταιρεία θα προχωρήσει σε «σταδιακή αύξηση του αριθμού των συχνοτήτων και των προορισμών, ιδίως στην ηπειρωτική Γαλλία, τα υπερπόντια εδάφη και την Ευρώπη».

Από τα τέλη Μαρτίου, η Air France παρέχει μεταξύ 3 και 5% του συνηθισμένου προγράμματος της και εξυπηρετεί 43 προορισμούς, υπογραμμίζει Air France, δίνοντας προτεραιότητα στην «εδαφική συνέχεια και στη διατήρηση σύνδεσης με βασικούς προορισμούς, στην Ευρώπη και διεθνώς, τόσο για μεταφορά επιβατών όσο και εμπορευμάτων».

Με πληροφορίες από AFP/Reuters/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM
Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Διεθνή / Σίδνεϊ: Δυσκολευόταν να συνάψει σχέσεις με γυναίκες, λένε οι γονείς του 40χρονου δράστη

Οι γονείς του 40χρονου Τζόελ Κάουτσι, που αφαίρεσε τη ζωή έξι ανθρώπων σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ, παραδέχονται πως ο γιος τους «ήταν ένα τέρας», που μισούσε τις γυναίκες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ