Νέα Ζηλανδία: Καφέ αρνήθηκε την είσοδο στην πρωθυπουργό - Λόγω των νέων κανονισμών

Νέα Ζηλανδία: Καφέ αρνήθηκε την είσοδο στην πρωθυπουργό - Λόγω των νέων κανονισμών Facebook Twitter
Νέα Ζηλανδία: Καφέ αρνήθηκε την είσοδο στην πρωθυπουργό - Λόγω των νέων κανονισμών (EPA)
0

Στη Νέα Ζηλανδία κανείς δεν είναι υπεράνω νόμου. Ειδικά των νέων νόμων μετά τη σταδιακή άρση των μέτρων κατά του κορωνοϊού. Ούτε καν η πρωθυπουργός της χώρας.

Καφέ στη Νέα Ζηλανδία αρνήθηκε την είσοδο στην Τζασίντα Άρντεν, τον σύντροφό της και τους φίλους της λόγω περιορισμών που έχει επιβάλλει η ίδια στην εστίαση στη μετά-κορωνοϊό εποχή.

Η Άρντερν, ο αρραβωνιαστικός της Κλαρκ Γκέιφορντ και μια ομάδα φίλων απομακρύνθηκαν από ένα καφέ στο Γουέλινγκτον το Σάββατο επειδή είχε ήδη συμπληρώσει το ανώτατο όριο των πελατών του.

«Πρέπει να αναλάβω την ευθύνη για αυτό, δεν οργανώθηκα και δεν έκανα κράτηση πουθενά», ανέφερε ο Γκέιφορντ.

Καθώς η Νέα Ζηλανδία χαλαρώνει τα έκτακτα μέτρα κατά του κορωνοϊου, τα καφέ άνοιξαν την Πέμπτη αλλά με συγκεκριμένους όρους για τη διατήρηση της κοινωνικής απόστασης μεταξύ τραπεζιών και πελατών.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, ο υπάλληλος του καφέ είπε πως «έπρεπε να πει αμήχανα ότι ήταν γεμάτο και δεν υπήρχαν τραπέζια» και έτσι έφυγαν.

Την ώρα εκείνη όμως, άδειαζε ένα άλλο τραπέζι και ο υπάλληλος κατάφερε να προλάβει την πρωθυπουργό με την παρέα της για να τους ζητήσει να επιστρέψουν.

«Ήταν πολύ ωραίο να μας κυνηγήσουν στο δρόμο όταν ελευθερώθηκε ένα σημείο. Πρώτης κλάσης εξυπηρέτηση», ανέφερε ο Γκέιφορντ.

Με πληροφορίες του NDTV/TheStraitsTimes

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ