ΗΠΑ: Πιθανόν ανακριβές το τεστ για τον κορωνοϊό που χρησιμοποιεί ο Λευκός Οίκος

ΗΠΑ: Πιθανόν ανακριβές το τεστ για τον κορωνοϊό που χρησιμοποιεί ο Λευκός Οίκος Facebook Twitter
ΕPA
0

Το τεστ ταχείας διάγνωσης του κορωνοϊού, που χρησιμοποιείται στον Λευκό Οίκο, πιθανόν να είναι ανακριβές, αλλά μπορεί να χρησιμοποιείται για διάγνωση ασθενών, σύμφωνα με την αμερικανική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).

Πρόκειται για το τεστ της Abbott Laboratories, το οποίο δίνει αποτελέσματα εντός λίγων λεπτών. Η ακρίβεια των αποτελεσμάτων του αμφισβητήθηκε σε μελέτη που έγινε από ερευνητές του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης. Το τεστ χρησιμοποιείται και στον Λευκό Οίκο, όπου τις προηγούμενες ημέρες εντοπίστηκαν νέα κρούσματα του κορωνοϊού

Τα προκαταρκτικά στοιχεία για το Abbott ID Now τεστ δείχνουν ότι μπορεί να παράγει πιθανόν ανακριβή τεστ, ιδιαίτερα αποτυγχάνοντας να εντοπίσει ανθρώπους που έχουν την ασθένεια, ανέφερε στην ανακοίνωσή της η FDA.

Η Υπηρεσία εξετάζει τα στοιχεία για την ακρίβεια του τεστ και συνεργάζεται με την εταιρεία, για να βρει άλλους τρόπους μελέτης του. Η Abbott συμφώνησε να διενεργήσει πολλαπλές μελέτες για το τεστ, η κάθε μία από τις οποίες θα περιλαμβάνει τουλάχιστον 150 άτομα που έχουν νοσήσει από τον κορωνοϊό, σύμφωνα με την FDA.

«Αυτό το τεστ μπορεί ακόμη να χρησιμοποιείται και μπορεί να εντοπίσει σωστά πολλές θετικές περιπτώσεις εντός λεπτών. Τα αρνητικά αποτελέσματα μπορεί να χρειάζεται να επιβεβαιωθούν με ένα υψηλής ευαισθησίας εγκεκριμένο μοριακό τεστ», δήλωσε ο Τιμ Στένζελ της FDA.

Η Αbbott έχει διανείμει πάνω από 1,8 εκατομμύρια ID NOW τεστ έως τώρα. Την Τετάρτη, ερευνητές του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης ανέφεραν ότι αυτά τα διαγνωστικά τεστ μπορεί να μην εντοπίζουν από το ένα τρίτο έως και τις μισές περιπτώσεις κορωνοϊού. Η μελέτη δεν έχει αξιολογηθεί επιστημονικά ακόμη.

Μια μελέτη που είχε γίνει τον Απρίλιο από την Κλινική του Κλίβελαντ έδειξε ότι αυτό το τεστ ανίχνευε τον ιό σε περίπου το 85% των περιπτώσεων, ποσοστό χαμηλότερο σε σύγκριση με άλλα διαγνωστικά τεστ για τον κορωνοϊό.

«Αν και είναι σημαντικές οι πληροφορίες από αυτές τις μελέτες, θα πρέπει να σημειωθεί ότι οι έρευνες έχουν περιορισμούς, μεταξύ των οποίων ότι τα τεστ μπορεί να μην διενεργήθηκαν σύμφωνα με τις οδηγίες του κατασκευαστή για την χρήση, όπως και ότι έχουν μικρό αριθμό δειγμάτων», επεσήμανε η FDA.

Η εταιρεία από την πλευρά της επίσης επέκρινε τις μελέτες, σημειώνοντας σε ανακοίνωσή της ότι ήταν λίγοι οι ασθενείς που πήραν μέρος στην έρευνα του πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης, όπως και ότι κάποιες μελέτες χρησιμοποίησαν το τεστ με τρόπους για τους οποίους δεν προοριζόταν αυτό.

Επίσης, ανέφερε ότι άλλες μελέτες έδειξαν πολύ υψηλότερο ποσοστό ακρίβειας για τα τεστ της, μεταξύ των οποίων έρευνα που έγινε από κλινική στο Ντιτρόιτ, σύμφωνα με την οποία το ID NOW έχει ακρίβεια 98%.

Με πληροφορίες από Reuters

 


Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ