Τραμπ κατά Φάουτσι, μετά την προειδοποίηση για την άρση των μέτρων -Πάνω από 84.000 οι νεκροί στις ΗΠΑ

Τραμπ κατά Φάουτσι, μετά την προειδοποίηση για την άρση των μέτρων -Πάνω από 84.000 οι νεκροί στις ΗΠΑ Facebook Twitter
EPA
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιτέθηκε στον δρ. Άντονι Φάουτσι, μετά την προειδοποίηση για τους κινδύνους της γρήγορης άρσης των περιορισμών που έχουν επιβληθεί για τον κορωνοϊό.

Ο Φάουτσι, ο κορυφαίος επιδημιολόγος στην task force του Λευκού Οίκου για τον κορωνοϊό, προειδοποίησε μιλώντας στη Γερουσία ότι με πρόωρη άρση των μέτρων περιορισμού υπάρχει ο κίνδυνος να προκληθούν νέες εξάρσεις του ιού.

«Για μένα αυτή δεν είναι μια αποδεκτή απάντηση», είπε ο Ντόναλντ Τραμπ, που δήλωσε ιδιαίτερα δυσαρεστημένος με την επιφυλακτικότητα που εξέφρασε ο Φάουτσι για το άνοιγμα των σχολείων.

«Εξεπλάγην από την απάντησή του. Δεν είναι μια αποδεκτή απάντηση, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά στα σχολεία», είπε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Το μόνο πράγμα που θα ήταν αποδεκτό θα ήταν να δώσουμε στους μεγαλύτερους δασκάλους και καθηγητές λίγες περισσότερες εβδομάδες προτού επιστρέψουν», συμπλήρωσε ο Τραμπ, σημειώνοντας ότι τα στατιστικά για τον κορωνοϊό είναι «αρκετά εντυπωσιακά» σε ό,τι αφορά τα παιδιά.

Οι νεκροί από τον κορωνοϊό στις ΗΠΑ έχουν ξεπεράσει πλέον τους 84.000. Μέσα σε 24 ώρες καταγράφηκαν 1.813 θάνατοι, σύμφωνα με τον ημερήσιο απολογισμό από το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς. Σε ό,τι αφορά στα κρούσματα, καταγράφηκαν πάνω από 22.000 νέες περιπτώσεις και το σύνολο φτάνει στα 1,39 εκατομμύρια.

Πάντως, αρκετές πολιτείες προχωρούν στην άρση των μέτρων περιορισμού. Την Παρασκευή θα ανοίξουν τμήματα της Βιρτζίνια και του Μέριλαντ. Πάντως, στην Ουάσινγκτον τα μέτρα παρατάθηκαν έως τουλάχιστον τις αρχές Ιουνίου. «Γνωρίζουμε ότι η βιαστική άρση των μέτρων μπορεί να οδηγήσει σε τραγικά αποτελέσματα», δήλωσε η δήμαρχος της Ουάσινγκτον, Μιούριελ Μπάουζερ.

Με πληροφορίες από BBC, ΑΠΕ/ AFP

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ