Ο Μπράιαν Άνταμς ανακαλεί και απολογείται - Για το σχόλιο «Άπληστοι μπάσταρδοι που τρώνε νυχτερίδες»

Ο Μπράιαν Άνταμς ανακαλεί και απολογείται - Για το σχόλιο «Άπληστοι μπάσταρδοι που τρώνε νυχτερίδες» Facebook Twitter
Ο Μπράιαν Άνταμς ανακαλεί και απολογείται - Για το σχόλιο «Άπληστοι μπάσταρδοι που τρώνε νυχτερίδες» (EPA)
0

Ο Καναδός τραγουδιστής, Μπράιαν Άνταμς ανακαλεί και ζητά συγνώμη για την προσβλητική ανάρτηση που έκανε σχετικά με την κινεζική προέλευση του κορωνοϊού.

Ο 60χρονος τραγουδιστής σε ανάρτησή του στο Instagram κατηγόρησε τους ανθρώπους που τρώνε νυχτερίδες για τη διάδοση του κορωναϊού προκαλώντας οργή για το ρατσιστικό αυτό σχόλιο.

Η υπόθεση είχε ξεκινήσει ήδη από τη Δευτέρα, οπότε και δημοσίευσε ένα κλιπ του στο Instagram τραγουδώντας το σόλο του από το 1983 «Cuts Like a Knife».

Στη λεζάντα έγραψε πώς αυτό κανονικά έπρεπε να το ερμήνευε εκείνη την ημέρα στο Royal Albert Hall του Λονδίνου, αλλά εξαιτίας της «κατανάλωσης νυχτερίδων, της πώλησης ζώων σε υγρή αγορά, των άπληστων μπάσταρδων που κατασκευάζουν τους ιούς, ολόκληρος ο κόσμος βρίσκεται σε αναμονή, χωρίς να αναφέρω τους χιλιάδες ασθενείς που υποφέρουν ή τους νεκρούς από τον ιό.»

«Το μήνυμά μου εκτός από ''ευχαριστώ πολύ'' είναι μία προτροπή στο βιγκανισμό», πρόσθεσε ο Άνταμς.

Τα σχόλιά του προκάλεσαν άμεση αντίδραση. «Φαίνεται ότι οι απόψεις κάποιου για τη φυλή έχουν κολλήσει στο καλοκαίρι του '69» έγραψε κάποιος και το σχόλιό του κατέβηκε άμεσα από τον λογαριασμό του τραγουδιστή.

Ο Άνταμς αναγκάστηκε ωστόσο χθες να ζητήσει συγνώμη.

Πάλι με τραγούδι στο Instagram, ο 60χρονος Καναδός ερμηνεύει το «Into the Fire» γράφοντας στην ανάρτησή του «Ζητώ συγγνώμη για όσους προσέβαλα με την δημοσίευσή μου χθες. Χωρίς δικαιολογία, απλώς ήθελα να διαφωνήσω για την φρικτή ζωική σκληρότητα σε αυτές τις υγρές αγορές, που αποτελούν την πιθανή πηγή του ιού, και να προωθήσω την ιδέα του βιγκανισμού. Έχω αγάπη για όλους τους ανθρώπους και οι σκέψεις μου είναι με όλους, όσοι ασχολούνται με αυτήν την πανδημία σε όλο τον κόσμο».

Οι παρατηρήσεις του Άνταμς που πολλοί θεωρούσαν ότι απευθύνονταν στον Κινέζικο λαό, έρχονται εν μέσω της αύξησης των ρατσιστικών επιθέσεων εναντίον των Ασιατών και των Ασιατών-Αμερικανών.

Μια μελέτη που κυκλοφόρησε τον περασμένο μήνα έδειξε ότι υπήρξε αύξηση των υποτιμητικών όρων για τους Κινέζους που χρησιμοποιούνται στο Διαδίκτυο.

Με πληροφορίες από το CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ