Κορωνοϊός: Η Ινδία ανακοίνωσε πακέτο στήριξης 264 δισ. δολαρίων

Κορωνοϊός: Η Ινδία ανακοίνωσε πακέτο στήριξης 264 δισ. δολαρίων Facebook Twitter
0

Η Ινδία ανακοίνωσε ένα οικονομικό πακέτο ύψους 264 δισεκατομμυρίων δολαρίων για να βοηθήσει τη χώρα να ανακάμψει από το παρατεταμένο lockdown λόγω κορωνοϊού.

Σε τηλεοπτικό του διάγγελμα, ο πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι δήλωσε ότι τα μέτρα θα στηρίξουν τους αγρότες και τις μικρές επιχειρήσεις. Η υπουργός Οικονομικών Nirmala Sitharaman πρόκειται να ανακοινώσει περαιτέρω λεπτομέρειες τις επόμενες ημέρες.

Η Ινδία έχει περισσότερα από 70.000 κρούσματα στο 1,3 δις πληθυσμού της και αναμένεται να ξεπεράσει την Κίνα μέσα σε μια εβδομάδα.

Ο Μόντι δήλωσε ότι το πακέτο, το οποίο ισοδυναμεί με το 10% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος της Ινδίας, αποσκοπεί να βοηθήσει άτομα που έχουν χάσει τη δουλειά και τις επιχειρήσεις που επλήγησαν από τα μέτρα περιορισμού.

«Το πακέτο θα επικεντρωθεί επίσης στη γη, την εργασία και την ρευστότητα. Θα καλύψει διάφορα τμήματα, όπως οι μεσαίες και μικρές επιχειρήσεις, η μεσαία τάξη και οι βιομηχανίες» είπε ο πρωθυπουργός ο οποίος παράλληλα ανακοίνωσε πως τα αυστηρά μέτρα του «μένουμε σπίτι»  θα παραταθούν μετά τις 17 Μαΐου με ένα νέο σύνολο κανόνων.


Το πολύ αυστηρό lockdown της χώρας, που άρχισε στις 25 Μαρτίου, είχε τεράστιο οικονομικό αντίκτυπο, με δεκάδες εκατομμύρια φτωχότερους Ινδούς και μετανάστες εργαζόμενους να πλήττονται περισσότερο.

Τον Μάρτιο, η Ινδία δήλωσε ότι θα παρέχει ένα μεγάλο ποσό αποζημιώσεων και μέτρα επισιτιστικής ασφάλειας, κυρίως για τους φτωχούς. Ωστόσο, η κυβέρνηση είχε κατηγορηθεί σε ορισμένα μέρη ότι δεν έκανε αρκετά. 

«Η ανταπόκριση της Ινδίας μέχρι στιγμής ήταν χλιαρή σε σύγκριση με άλλα βασικά έθνη και, συνεπώς, η νέα δεσμίδα μέτρων είναι ευπρόσδεκτη και είναι επίσης αναγκαία», δήλωσε ο οικονομολόγος Madhavi Arora στο Edelweiss FX and Rates. «Πρέπει να δούμε πόσο θα έχει τη μορφή άμεσης δημοσιονομικής στήριξης για να μετρηθεί η άμεση δημοσιονομική επίπτωση και οι επακόλουθες πηγές χρηματοδότησης», πρόσθεσε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM