Θετικός στον κορωνοϊό ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ

Θετικός στον κορωνοϊό ο εκπρόσωπος Τύπου του Ρώσου προέδρου, Ντμίτρι Πεσκόφ Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Ο εκπρόσωπος Tύπου του Ρώσου προέδρου, o Ντμίτρι Πεσκόφ, επιβεβαίωσε σήμερα ότι διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με το Reuters που επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Interfax, o Πεσκόφ έχει ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται.

«Ναι, είμαι άρρωστος και δέχομαι θεραπεία» φέρεται να είπε ο ίδιος.

Μέχρι στιγμής, δεν έχει ανακοινωθεί πότε ήρθε τελευταία φορά σε επαφή με τον Βλαντιμίρ Πούτιν και αν ο Ρώσος πρόεδρος έχει υποβληθεί σε τεστ για λόγους ασφαλείας. 

Εν τω μεταξύ, η Ρωσία αρχίζει σήμερα μια προσεκτική άρση του lockdown κατά περιφέρειες, βασιζόμενη στην χαμηλή θνητότητα που εμφανίζει ο νέος κορωνοϊός στη χώρα, παρότι καταγράφηκαν και πάλι σήμερα εκεί περισσότερα από 10.000 νέα κρούσματα Covid-19.

Με 232.243 επιβεβαιωμένα κρούσματα από την αρχή της επιδημίας, σύμφωνα με τις επίσημες στατιστικές, από τα οποία 10.899 καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο, η Ρωσία είναι μεταξύ των τριών ή τεσσάρων χωρών που καταγράφουν τα περισσότερα κρούσματα.

Από την αρχή του Μαΐου, καταγράφονται καθημερινά περισσότερα από 10.000 κρούσματα, μια εξέλιξη την οποία η Ρωσία εξηγεί επικαλούμενη την πολιτική των μαζικών διαγνωστικών τεστ που ακολουθεί, καθώς έχει κάνει περίπου 5,8 εκατομμύρια τέτοια τεστ, σύμφωνα με τη σημερινή ανακοίνωση.

Η θνητότητα παραμένει πάντως επισήμως πολύ χαμηλή, με 2.116 νεκρούς (107 καταγράφηκαν το τελευταίο 24ωρο), σε σύγκριση με χώρες όπως η Ισπανία, η Ιταλία, η Γαλλία ή ακόμη και η Γερμανία, που συχνά αναφέρεται ως πρότυπο για τον τρόπο που διαχειρίσθηκε την κρίση.

Με πληροφορίες από Reuters/ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ