ΗΠΑ: Νεκρός σέρφερ από επίθεση καρχαρία

ΗΠΑ: Νεκρός σέρφερ από επίθεση καρχαρία Facebook Twitter
ΗΠΑ: Νεκρός σέρφερ από επίθεση καρχαρία
0

Ένας 26χρονος άνδρας σκοτώθηκε όταν του επιτέθηκε καρχαρίας σε μια παραλία στη Βόρεια Καλιφόρνια το Σάββατο.

Ο άνδρας, δέχθηκε επίθεση περίπου στις 1:30 μ.μ. στην Manresa, στην παραλία Sand Dollar, σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από την ακτή, όπως ανέφερε εκπρόσωπος του σερίφη της κομητείας Santa Cruz σε δημοσίευση στο Facebook.

Σύμφωνα με τις αρχές νεκρός είναι ο 26χρονος Μπεν Κέλι, που δέχτηκε την επίθεση ενώ έκανε σέρφινγκ κοντά στο βόρειο άκρο του Monterey Bay το Σάββατο το απόγευμα.

Την ώρα εκείνη, η παραλία ήταν κλειστή για τους επισκέπτες, στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων λόγω του κορωνοϊού αλλά το κολύμπι και το σερφ επιτρέπονται.

Το είδος του καρχαρία που επιτέθηκε στον νεαρό δεν είναι γνωστό, δήλωσαν οι αρμόδιοι.

Σύμφωνα με το πρωτόκολλο των κρατικών πάρκων, η θαλάσσια περιοχή 1,5 χλμ νότια και βόρεια της τοποθεσίας που έγινε το δυστύχημα θα παραμείνει κλειστή για πέντε ημέρες και δεν θα ανοίξει ξανά μέχρι την Πέμπτη.

Παράλληλα, σε ακτίνα 1,5 χλμ σε σημεία πρόσβασης και σε εισόδους στην παραλία έχουν τοποθετηθεί προειδοποιητικές πινακίδες για την επίθεση του καρχαρία.

Με εξαίρεση τα θαλάσσια σπορ, το Manresa State Beach είναι κλειστό από τις 11 π.μ. έως τις 5 μ.μ. καθημερινά, που σημαίνει ότι δεν υπάρχει δημόσια πρόσβαση κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου.

Ωστόσο τις υπόλοιπες ώρες, η παραλία είναι ανοιχτή σε κατοίκους της περιοχής που μπορούν να περπατήσουν ή να κάνουν ποδήλατο στην παραλία, υπό την προϋπόθεση ότι διατηρούν τη φυσική απόσταση μεταξύ τους και ακολουθούν τις νέες οδηγίες για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού.

Ο φωτογράφος της Monterey Bay, Eric Mailander, δήλωσε ότι έχει παρατηρήσει δεκάδες μεγάλους λευκούς καρχαρίες να κολυμπούν κοντά στην ακτή τις τελευταίες ημέρες.

Πρόσθεσε δε, ότι το Σάββατο το πρωί μέτρησε περίπου 15 καρχαρίες όταν βγήκε για μία βόλτα με τη βάρκα του.

Κανείς τους όμως δεν έδειχνε επιθετική συμπεριφορά, όπως είπε.

Με πληροφορίες του CNN/ USAToday

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM