Ζωολογικός κήπος ζητά χρήματα να φροντίσει τα ζώα: «Είχαν συνηθίσει τον κόσμο και νιώθουν μοναξιά»

Ζωολογικός κήπος ζητά χρήματα να φροντίσει τα ζώα: «Είχαν συνηθίσει τον κόσμο και νιώθουν μοναξιά» Facebook Twitter
0

Από τότε που οι ουκρανικές αρχές επέβαλαν μέτρα για να περιορίσουν την εξάπλωση της πανδημίας, ο ζωολογικός κήπος του Μιχαήλο Πίντσουκ παραμένει κλειστός, χωρίς επισκέπτες.

Όπως εξηγεί στο πρακτορείο Reuters, τα ζώα εκεί, που έχουν γεννηθεί σε αιχμαλωσία και έχουν συνηθίσει τη συνεχή παρουσία κόσμου, αισθάνονται μοναξιά.

«Ακόμη και τα οπληφόρα ζώα τρέχουν προς το μέρος μου όταν περνώ από τον περίβολό τους. Τεντώνουν τον λαιμό τους ανάμεσα στις τρύπες του φράχτη για να δουν ποιες έρχεται και να μου ζητήσουν να πλησιάσω και να τους δώσω λίγο φαγητό», λέει. «Δεν καταλαβαίνουν τι συμβαίνει, γιατί η κατάσταση έχει αλλάξει. Ήταν μια χαρά προηγουμένως, απολάμβαναν τη συντροφιά των ανθρώπων», προσθέτει.

 

Ο ζωολογικός κήπος στο χωριό Ντεμίντιφ, περίπου 40 χιλιόμετρα από το Κίεβο, δεν έχει πλέον χρήματα και μετά βίας καλύπτει τους λογαριασμούς των υπηρεσιών κοινής ωφέλειας ώστε να διατηρήσει τις κατάλληλες συνθήκες για τα ζώα.

Οι φύλακες αναγκάστηκαν να προσαρμόσουν τη δίαιτα των ζώων, με αποτέλεσμα δεκάδες αιλουροειδή να τρέφονται με κοτόπουλα, αντί για χοιρινό ή μοσχάρι, ενώ τα μήλα αντικατέστησαν μάνγκο και ανανάδες που λατρεύουν οι πίθηκοι.

Ο Μιχαήλο Πίντσουκ έκανε έκκληση στον κόσμο να στηρίξει οικονομικά τον ζωολογικό κήπο όπου φιλοξενούνται 400 ζώα, μεταξύ των οποίων καμηλοπαρδάλεις, μια φώκια και ένας ιπποπόταμος. Από τους 70 υπαλλήλους του, έχει κρατήσει μόνο τους 20 και σε αυτούς δίνει τον κατώτατο μισθό.

«Ο κόσμος δεν καταλαβαίνει τι σημαίνει να συντηρείς έναν ζωολογικό κήπο. Μερικές φορές νομίζουν ότι είναι σαν να φροντίζεις γάτες και σκύλους, με τη μόνη διαφορά ότι εδώ τα ζώα είναι πολλά. Αλλά δεν συμβαίνει αυτό. Υπάρχουν ζώα που τρώνε πάνω από 100 κιλά τροφής την ημέρα. Κάθε μήνα δαπανούμε 500.000 χρίβνια (περίπου 19.000 ευρώ) για το φαγητό τους και μόνο», καταλήγει.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM