Μόλις έκλεισε τα 116 και στα γενέθλιά του ζήτησε για δώρο μερικά πακέτα τσιγάρα

Μόλις έκλεισε τα 116 και στα γενέθλιά του ζήτησε για δώρο μερικά πακέτα τσιγάρα Facebook Twitter
0

Καπνίζοντας και ζητώντας ως δώρο μερικά πακέτα τσιγάρα έκλεισε τα 116 του χρόνια ο Φρέντι Μπλομ στη Νότια Αφρική.

«Έζησα τόσο πολύ με τη χάρη του Θεού. Αυτός είναι ο Κύριος, αυτός μας δίνει τα πάντα», είπε σχετικά με την μακροβιότητά του.

Ο Φρέντι Μπλομ γεννήθηκε στην Αντελάιντ, στην επαρχία του Ανατολικού Ακρωτηρίου, το 1904, σύμφωνα με το πιστοποιητικό γέννησής του, έγγραφο που ίσως του χαρίσει τον τίτλο του γηραιότερου εν ζωή ανθρώπου στον κόσμο.

Τον περασμένο Μάρτιο το Βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες αναγνώρισε ως γηραιότερο άνθρωπο στον κόσμο τον Βρετανό Μπομπ Γουέιτο, που είναι 112 ετών.

Όπως λέει, αυτή δεν είναι η πρώτη πανδημία που βιώνει, καθώς θυμάται ακόμη την ισπανική γρίπη που στοίχισε τη ζωή σε 50 εκατομμύρια ανθρώπους παγκοσμίως. «Το θυμάμαι, το 1918. Έχασα την αδελφή μου», λέει.

Μόλις έκλεισε τα 116 και στα γενέθλιά του ζήτησε για δώρο μερικά πακέτα τσιγάρα Facebook Twitter

Σχετικά με την υγειονομική κρίση που μαστίζει τον κόσμο, δεν δείχνει να ανησυχεί ιδιαίτερα. Αντίθετα διαμαρτύρεται, με το τσιγάρο στο χέρι, επειδή ο πρόεδρος της Νότιας Αφρικής Σίριλ Ραμαφόζα απαγόρευσε την πώληση προϊόντων καπνού.

«Δεν ξέρει τι κάνει», σχολιάζει ο 116χρονος, προσθέτοντας ότι το μοναδικό δώρο γενεθλίων που θα ήθελε είναι μερικά πακέτα τσιγάρα.

Ο Φρέντι Μπλομ σταμάτησε να πηγαίνει σε γιατρούς πριν από δύο χρόνια, γιατί βαρέθηκε, όπως είπε, να τον τρυπούν συνεχώς με τις ενέσεις τους. «Τώρα παίρνει μόνο δύο ασπιρίνες την ημέρα, καμιά φορά που κλέβει τα χάπια μου», λέει η 86χρονη σύζυγός του, Ζανέτ, με την οποία δεν απέκτησε παιδιά.

Ο Φρέντι ήταν αγρότης σε όλη του τη ζωή και τώρα περνάει το χρόνο του βλέποντας τηλεόραση ή σκαλίζοντας στον κήπο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ