Γκουτέρες προς κυβερνήσεις: Να θυμάστε τα άτομα με αναπηρία στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού

Γκουτέρες προς κυβερνήσεις: Να θυμάστε τα άτομα με αναπηρία στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού Facebook Twitter
Γκουτέρες προς κυβερνήσεις: Να θυμάστε τα άτομα με αναπηρία στην αντιμετώπιση του κορωνοϊού (EPA)
0

Έκκληση προς τις κυβερνήσεις απηύθυνε ο γ.γ του ΟΗΕ προκειμένου «να θέσουν τα άτομα με αναπηρία στο επίκεντρο της αντιμετώπισης του κορωνοϊού και των προσπαθειών ανάκαμψης, να διαβουλεύονται και να συνεργάζονται μαζί τους»».

Ο Αντόνιο Γκουτέρες υπογράμμισε την ανάγκη διασφάλισης των δικαιωμάτων τους και εγγύησης των ίσων δικαιωμάτων τους, προκειμένου να έχουν πρόσβαση στην υγειονομική φροντίδα και στις σωτήριες παρεμβάσεις κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Παράλληλα, ο γ.γ. του ΟΗΕ γενικός γραμματέας δήλωσε ότι όταν διασφαλίζουμε τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία, επενδύουμε στο κοινό μας μέλλον.

Αναφερόμενος στις επιπτώσεις του κορωνοϊού στα άτομα με αναπηρία, επισημαίνει πως σήμερα η πανδημία πλήττει το 1 δισεκατομμύριο άτομα με αναπηρία στον κόσμο μας.

«Ακόμα και υπό κανονικές συνθήκες, τα άτομα με αναπηρία ενδέχεται να έχουν μικρότερη πρόσβαση σε ευκαιρίες εκπαίδευσης, υγειονομικής φροντίδας, εισοδήματος ή συμμετοχής στην κοινωνία» αναφέρει και σημειώνει ότι η πανδημία εντείνει αυτές τις ανισότητες και δημιουργεί νέες απειλές.

Όσον αφορά τους θανάτους, ο κ. Γκουτέρες κατέδειξε ότι τα άτομα με αναπηρία είναι ανάμεσα σε αυτά που έχουν πληγεί περισσότερο σε αυτή την κρίση.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM