Βρετανία: Επιδημιολόγος, σύμβουλος της κυβέρνησης έσπασε την καραντίνα- Συναντήθηκε με τη σύντροφό του

Βρετανία: Επιδημιολόγος, σύμβουλος της κυβέρνησης έσπασε την καραντίνα- Συναντήθηκε με τη σύντροφό του Facebook Twitter
0

Ο επιδημιολόγος Νιλ Φέργκιουσον, που οι εκτιμήσεις του βοήθησαν να διαμορφωθεί η στρατηγική της Βρετανίας για την καραντίνα, παραιτήθηκε από σύμβουλος της κυβέρνησης γιατί παραβίασε αυτούς τους κανόνες.

Ο καθηγητής δέχθηκε επισκέψεις από τη σύντροφό του στο σπίτι του και όταν γνωστοποιήθηκε αυτό, παραιτήθηκε από την επιστημονική επιτροπή που συμβουλεύει τη βρετανική κυβέρνηση για την πανδημία του κορωνοϊού.

Ο Φέργκιουσον είναι επικεφαλής της ομάδας επιστημόνων του Imperial College, οι οποίοι με τις εκτιμήσεις τους έπεισαν την κυβέρνηση του Μπόρις Τζόνσον ότι υπήρχε ανάγκη να επιβληθούν αυστηροί κανόνες για την τήρηση αποστάσεων.

Η Telegraph αποκάλυψε ότι η Αντόνια Στάατς, σύντροφος του επιδημιολόγου, διέσχισε το Λονδίνο για να τον επισκεφθεί τουλάχιστον δύο φορές εν μέσω καραντίνας, στις 30 Μαρτίου και τις 8 Απριλίου. Κάτι που έρχεται σε απόλυτη αντίθεση με τις οδηγίες της κυβέρνησης προς τους πολίτες για αποφυγή των μετακινήσεων. 

Σε δήλωσή του, ο Νιλ Φέργκιουσον παραδέχθηκε ότι επρόκειτο για «λάθος κρίση». «Ενήργησα με την πεποίθηση ότι έχω ανοσία, αφού είχα βρεθεί θετικός στον κορωνοϊό και είχα μπει σε απόλυτη απομόνωση για δύο εβδομάδες αφότου εμφάνισα συμπτώματα», ανέφερε ο επιδημιολόγος.

«Λυπάμαι πραγματικά αν υπομόνευσα τα ξεκάθαρα μηνύματα για τη συνεχιζόμενη ανάγκη για τήρηση αποστάσεων, προκειμένου να ελεγχθεί αυτή η καταστροφική επιδημία. Η οδηγία της κυβέρνησης είναι αδιαμφισβήτητη και υπάρχει για να μας προστατεύει όλους», συμπλήρωσε.

Ο 51χρονος επιδημιολόγος το τελευταίο διάστημα έδινε αρκετές συνεντεύξεις, εξηγώντας την επιστημονική λογική πίσω από τις αποφάσεις της κυβέρνησης για τα περιοριστικά μέτρα. Μάλιστα, πρόσφατα προειδοποίησε ότι πρόωρη άρση τους μπορεί να στοιχίσει 100.000 ζωές.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM
Γερμανία: Δύο άντρες σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις για λογαριασμό της Ρωσίας

Διεθνή / Γερμανία: Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι σαν πράκτορες της Ρωσίας - Σχεδίαζαν επιθέσεις σε στρατιωτικές βάσεις

Οι εισαγγελείς κατηγορούν τους υπόπτους ότι συνεργάζονται με τις ρωσικές μυστικές υπηρεσίες σε απόπειρα να υπονομεύσουν την υποστήριξη προς την Ουκρανία
NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Αισθάνεται έντονα πιεσμένος με τον καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον και του βασιλιά Κάρολου

Επιστρέφει στα βασιλικά καθήκοντα ο πρίγκιπας Ουίλιαμ για πρώτη φορά μετά την διάγνωση με καρκίνο της Κέιτ Μίντλετον - Ένας Βρετανός ιστορικός και μια βασιλική βιογράφος περιγράφουν την δύσκολη θέση του διαδόχου του θρόνου αυτή την περίοδο
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ