Μακρόν: Νωρίς για να πούμε αν θα κάνουμε διακοπές- Η ΕΕ ετοιμάζει κανόνες για τους τουρίστες

Μακρόν: Νωρίς για να πούμε αν θα κάνουμε διακοπές- Η ΕΕ ετοιμάζει κανόνες για τους τουρίστες Facebook Twitter
EPA
0

«Ακόμη είναι πολύ νωρίς να πούμε αν μπορούμε να κάνουμε διακοπές φέτος», δήλωσε ο Εμανουέλ Μακρόν, την ώρα που οι Βρυξέλλες επεξεργάζονται κοινούς κανόνες για τον τουρισμό.

«Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι θα περιορίσουμε τα μεγάλα διεθνή ταξίδια, ακόμη και κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών. Θα μείνουμε ανάμεσα στους Ευρωπαίους και, ανάλογα με το πώς θα εξελιχθεί η επιδημία, μπορεί να χρειαστεί να το περιορίσουμε αυτό λίγο περισσότερο. Θα γνωρίζουμε στις αρχές Ιουνίου», δήλωσε ακόμη ο Γάλλος πρόεδρος την Τρίτη.

Η Άνγκελα Μέρκελ είχε εμφανιστεί πιο κάθετη σε πρόσφατες δηλώσεις της για το θέμα. Τα ταξίδια για διακοπές θα πρέπει να γίνουν, εάν γίνουν, εντός της Γερμανίας, είχε αναφέρει η καγκελάριος. Από την άλλη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνέντευξή του στο CNN δήλωσε ότι ο ελληνικός τουρισμός, στο καλύτερο σενάριο, θα ανοίξει την 1η Ιουλίου. Σημείωσε ακόμη ότι η Ελλάδα θα έχει φέτος τουρισμό «μόνο αν συμφωνήσουμε σε πολύ συγκεκριμένα πρωτόκολλα, ας ελπίσουμε σε ευρωπαϊκό επίπεδο».

Οι ευρωπαϊκοί θεσμοί εργάζονται για «εναρμονισμένους σε ευρωπαϊκό επίπεδο κανόνες», για τον τουρισμό αυτό το καλοκαίρι, σύμφωνα με τον Επίτροπο Εσωτερικής Αγοράς, Τιερί Μπρετόν.

Οι τουριστικές επιχειρήσεις πρέπει να ανοίξουν το ταχύτερο δυνατό, με τον καλύτερο τρόπο, αλλά με τους πιο εναρμονισμένους κανόνες, δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος στο France Info. Ο Μπρετόν προανήγγειλε ότι τις επόμενες ημέρες θα δοθούν στη δημοσιότητα κατευθυντήριες γραμμές, προκειμένου να επιτραπεί στις τουριστικές ζώνες να υποδεχθούν επισκέπτες.

Τα κράτη-μέλη, που διατηρούν τις αρμοδιότητές τους σε ό,τι αφορά τον τομέα της υγείας, πρέπει να λάβουν υπόψη τους αυτούς τους «ξεκάθαρους υγειονομικούς κανόνες που θα έχουν επικυρωθεί από τις αρχές υγείας και θα είναι γνωστοί σε όλους», σημείωσε ο Επίτροπος.

Οι κανόνες θα αφορούν κυρίως τις αποστάσεις που θα ισχύουν για τα εστιατόρια, τα μπαρ, τα ξενοδοχεία ή τους χώρους θεαμάτων. «Πρέπει επίσης ο τουρίστας να γνωρίζει ότι θα γίνει δεκτός σύμφωνα με τα πρότυπα που τον προστατεύουν και προστατεύουν και τους άλλους», δήλωσε ο Μπρετόν.

Σε ερώτηση για το αν οι Ευρωπαίοι θα ταξιδέψουν εντός της ΕΕ αυτό το καλοκαίρι, εκτίμησε ότι «ορισμένες ζώνες θα είναι ανοικτές στους τουρίστες και άλλες όχι. Θα πρέπει να τηρήσουμε ζώνες που δεν θα τύχουν της ίδιας μεταχείρισης, έτσι θα είναι, αυτό είναι λογικό», σημειώνοντας ότι τα κράτη ακολουθούν διαφορετικά σχέδια χαλάρωσης των μέτρων περιορισμού.

Με πληροφορίες από Reuters, ΑΠΕ/ AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Και σε νέα φωτογραφία της Κέιτ Μίντλετον διαπιστώνουν photoshop φωτογραφικά πρακτορεία

Διεθνή / Η Κέιτ Μίντλετον έκανε photoshop και σε άλλη φωτογραφία με τα παιδιά της και τη βασίλισσα Ελισάβετ, λένε από το Getty

Μία φωτογραφία της βασίλισσας Ελισάβετ με τα εγγόνια της, που είχε τραβήξει η Κέιτ Μίντλετον, έχει υποστεί επεξεργασία, σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία
NEWSROOM
Κέιτ Μίντλετον: Η πιο περιζήτητη γυναίκα στον κόσμο εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Η πιο πολυσυζητημένη γυναίκα των ημερών εμφανίστηκε για να δώσει τέλος στις θεωρίες συνωμοσίας

Ειδικός στη γλώσσα του σώματος εξηγεί τα μηνύματα που ήθελε να περάσει στο κοινό η πριγκίπισσα της Ουαλίας - Σιγή ασυρμάτου από το παλάτι για τη δημόσια εμφάνιση της μέλλουσας βασίλισσας
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ