Καραντίνα στο σαλόνι: Αυξήθηκαν οι online πωλήσεις τηλεοράσεων και παιχνιδομηχανών εν μέσω lockdown

Καραντίνα στο σαλόνι: Αυξήθηκαν οι online πωλήσεις τηλεοράσεων και παιχνιδομηχανών εν μέσω lockdown Facebook Twitter
0

Κατακόρυφα αυξήθηκαν οι online πωλήσεις ηλεκτρονικών συσκευών στην Ευρώπη κατά την περίοδο του παρατεταμένου lockdown λόγω κορωνοϊού. 

Όπως σημειώνει ο Σύνδεσμός Επιχειρήσεων και Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδος (ΣΕΠΕ), πανευρωπαϊκά σημειώθηκε άνοδος των πωλήσεων σε αρκετές κατηγορίες τεχνολογικών αγαθών, όπως οι ηλεκτρονικοί υπολογιστές, οι τηλεοράσεις, οι web κάμερες, οι εκτυπωτές και οι κονσόλες παιχνιδιών.

Αναλυτικά, οι διαδικτυακές πωλήσεις τεχνολογικών καταναλωτικών αγαθών αυξήθηκαν σχεδόν κατά 100% την εβδομάδα που ξεκίνησε στις 30 Μαρτίου, στις πέντε μεγαλύτερες αγορές της Ευρώπης (Μεγάλη Βρετανία, Γερμανία, Γαλλία, Ισπανία και Ιταλία).

Σύμφωνα με στοιχεία της GfK για την πορεία της αγοράς τεχνολογικών καταναλωτικών αγαθών στη διάρκεια του lockdown, η εξ αποστάσεως εργασία οδήγησε σε αύξηση των πωλήσεων οθονών (+120%), εκτυπωτών (+68%), φορητών υπολογιστών (+62%) και πληκτρολογίων (+61%). Μάλιστα την μεγαλύτερη αύξηση κατέγραψαν οι web κάμερες (+297%).


Ψηφιακή ψυχαγωγία


Η εταιρεία διαπιστώνει συνολικά σημαντικές αλλαγές στην αγοραστική συμπεριφορά των Ευρωπαίων καταναλωτών το διάστημα της καραντίνας και του περιορισμού των μετακινήσεων των πολιτών: «Έχουμε δει αύξηση των πωλήσεων για προϊόντα, που βοηθούν της ανθρώπους να οργανώσουν τη ζωή τους από την άποψη της εργασίας, της μελέτης, της κατανάλωσης και της ψυχαγωγία», σημειώνει η μελέτη.


Για παράδειγμα, η ψυχαγωγία κατ' οίκον επηρέασε θετικά τις πωλήσεις σε συγκεκριμένες κατηγορίες τεχνολογικών καταναλωτικών αγαθών στις πέντε μεγάλες ευρωπαϊκές αγορές. Στη Μεγάλη Βρετανία, οι πωλήσεις τηλεοράσεων αυξήθηκαν κατά 31% μεταξύ 9 Μαρτίου και 5 Απριλίου, καθώς οι καταναλωτές πρόσθεσαν στο χαρτοφυλάκιό τους περισσότερες - αν και φθηνότερες - τηλεοράσεις, για να αντιμετωπίσουν διαφορετικές συνήθειες προβολής. Οι πωλήσεις στις κονσόλες παιχνιδιών, επίσης, εκτοξεύθηκαν: κατά 259% στη Μεγάλη Βρετανία, κατά 139% στη Γερμανία, κατά 132% στη Γαλλία, κατά 108% στην Ισπανία και κατά 65% στην Ιταλία.


Στο μεταξύ, αυξημένες ήταν οι πωλήσεις φορητών υπολογιστών για τυχερά παιχνίδια. Η άνοδος των πωλήσεων κυμάνθηκε μεταξύ 33% στην Ιταλία και 92% στην Ισπανία. Σε Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία, οι πωλήσεις φορητών υπολογιστών για τυχερά παιχνίδια ξεπέρασαν αυτές των συμβατικών φορητών υπολογιστών σε ρυθμούς ανάπτυξης.

Ωστόσο, ακόμα και αυτή η κατακόρυφη άνοδος, δεν αντιστάθμισε τις απώλειες στα φυσικά καταστήματα λιανικής, με αποτέλεσμα η συνολική αγορά να μειώνεται κατά 14%. Σύμφωνα με την GfK, οι πωλήσεις, που πραγματοποιούνται μέσω Διαδικτύου, θα έπρεπε να τετραπλασιαστούν για να αντισταθμίσουν πλήρως τις σημαντικές απώλειες, που υπέστη η αγορά τεχνολογικών αγαθών στις πωλήσεις στα φυσικά καταστήματα στις συγκεκριμένες αγορές.

Για παράδειγμα στην Ιταλία, η αύξηση των ηλεκτρονικών πωλήσεων στάθηκε ικανή να αντισταθμίσει μόνο το 30% περίπου των απωλειών των παραδοσιακών καταστημάτων στη χώρα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM