Το παράδοξο του κορωνοϊού: Το κατάστημα που είναι ανοιχτό μόνο για τους μισούς πελάτες

Το παράδοξο του κορωνοϊού: Το κατάστημα που είναι ανοιχτό μόνο για τους μισούς πελάτες Facebook Twitter
Στα σύνορα του Βελγίου με την Ολλανδία υπάρχει ένα κατάστημα που ανοίγει μόνο για τους μισούς πελάτες
0

Το κατάστημα Zeeman στην πόλη Baarle στα σύνορα Βελγίου και Ολλανδίας ανοίγει μεν, κατά το ήμισυ δε, λόγω του κορωνοϊού.

Το παράδοξο αυτό έχει όμως και μία λογική εξήγηση. Το κατάστημα βρίσκεται ακριβώς στη συνοριακή γραμμή μεταξύ Βελγίου και Ολλανδίας. Το μισό ανήκει στον ολλανδικό δήμο Baarle-Nassau και το άλλο μισό στον βελγικό δήμο Baarle-Hertog.

Στην ανάληψη έκτακτων μέτρων λόγω του κορωνοϊού, οι δύο χώρες είχαν διαφορετικές προσεγγίσεις. Και επέβαλαν διαφορετικά μέτρα. 

Η βελγική ομοσπονδιακή κυβέρνηση έκλεισε όλα τα μη απαραίτητα καταστήματα, αλλά η ολλανδική κυβέρνηση από την άλλη υποχρεώνει όλα τα καταστήματα να λάβουν μέτρα για την επιβολή της κοινωνικής απόστασης, χωρίς να επιβάλλει την αναστολή λειτουργίας τους.

Ωστόσο, στον δήμο Baarle, (Nassau από ολλανδικής πλευράς και Hertog, από βελγικής) τα σύνορα μεταξύ των χωρών δεν χωρίζουν μόνο δρόμους αλλά και το συγκεκριμένο κατάστημα.

Έτσι, λόγω των διαφορετικών πολιτικών, ένα από τα καταστήματα Zeeman στα σύνορα, είναι ανοιχτό μόνο για τους μισούς πελάτες. Και εκεί δημιουργείται μία σύγχυση.

«Τα τετραγωνικά μέτρα (του καταστήματος) στο Βέλγιο ακολουθούν απλώς τα βελγικά μέτρα. Τα τετραγωνικά μέτρα στην ολλανδική πλευρά, ακολουθούν τα αντίστοιχα της Ολλανδίας», δήλωσε ο Marjon De Hoon, δήμαρχος του ολλανδικού δήμου Baarle-Nassau, στην VRT.

Εάν οι πελάτες χρειάζονται κάτι από το κατάστημα που βρίσκεται στη βελγική πλευρά του καταστήματος «αυτό δεν είναι δυνατό προς το παρόν, δυστυχώς», πρόσθεσε.

Το κατάστημα έχει τοποθετήσει ειδική ταινία στη μέση του καταστήματος για να υποδείξει το περίγραμμα μεταξύ ανοιχτού και κλειστού χώρου.

«Χρειαζόμουν εσώρουχα, αλλά αυτό είναι στο βελγικό τμήμα του καταστήματος, οπότε δεν μπορούσα να αγοράσω», είπε ένας Ολλανδός πελάτης στην VRT.

Η αλυσίδα ενδυμάτων έλαβε αίτημα από το Βέλγιο να κλείσει το κατάστημα, σύμφωνα με τα βελγικά μέτρα κατά του κορωνοϊού, αλλά επειδή το κατάστημα στην πλευρά της Baarle-Nassau υπόκειται στην ολλανδική νομοθεσία, το Zeeman δεν χρειάζεται απαραίτητα να κλείσει, δήλωσε εκπρόσωπος της Zeeman σε περιφερειακό ολλανδική εφημερίδα.

Μετά από διαβούλευση με τον δήμο Baarle-Nassau, αποφασίστηκε να κλείσει το βελγικό μισό του καταστήματος.

«Δείχνουμε την αλληλεγγύη μας προς το Βέλγιο διατηρώντας το μαγαζί μας κλειστό σε εκείνη την πλευρά», πρόσθεσε ο εκπρόσωπος.

Με πληροφορίες από τους Brusselstimes 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM