Γαλλία: Ξεπέρασαν τους 24.500 οι νεκροί - Προειδοποίηση Μακρόν για την άρση του lockdown

Γαλλία: Ξεπέρασαν τους 24.500 οι νεκροί - Προειδοποίηση Μακρόν για την άρση του lockdown Facebook Twitter
Διανομή μασκών σε σιδηροδρομικό σταθμό της Γαλλίας, 30/04/2020 (EPA)
0

Ο αριθμός των ανθρώπων που πέθαναν από κορωνοϊό στη Γαλλία αυξήθηκε κατά 218 με το σύνολο να ανέρχεται σε 24.594.

Παράλληλα, ο αριθμός των νοσηλειών για τη νόσο Covid-19 στα νοσοκομεία και τις μονάδες εντατικής θεραπείας συνεχίζει να καταγράφει πτώση, έγινε σήμερα γνωστό από το υπουργείο Υγείας της χώρας. Ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε 0,9%, σε σύγκριση με χθες, ένα χαμηλότερο ποσοστό αύξησης σε σύγκριση με πριν από 24 ώρες.

Ο αριθμός των ανθρώπων που νοσηλεύονται με Covid-19 μειώθηκε περαιτέρω και βρίσκεται στους 25.887 από 26.283 χθες και ο αριθμός των ασθενών στις ΜΕΘ έπεσε στους 3.878 από 4.019. Και τα δύο στοιχεία καταγράφουν πτωτικές τάσεις εδώ και δύο εβδομάδες.

Προειδοποίηση Μακρόν 

Ο πρόεδρος της Γαλλίας Εμανουέλ Μακρόν προειδοποίησε σήμερα ότι η άρση του εθνικού lockdown στις 11 Μαΐου θα είναι μόνο ένα πρώτο βήμα στις προσπάθειες της χώρας να ξεπεράσει την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού. «Η 11η Μαϊου δεν θα σηματοδοτήσει το πέρασμα στην κανονικότητα. Θα υπάρξουν πολλές φάσεις και η 11η Μαϊου θα είναι μια από αυτές», είπε ο Μακρόν σε ομιλία του με αφορμή τη σημερινή Πρωτομαγιά.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ