Κίνα: Ανοίγει ξανά μετά από τρεις μήνες η Απαγορευμένη Πόλη

Κίνα: Ανοίγει ξανά μετά από τρεις μήνες η Απαγορευμένη Πόλη Facebook Twitter
Κίνα: Ανοίγει ξανά μετά από τρεις μήνες η Απαγορευμένη Πόλη (EPA)
0

Το πιο γνωστό αξιοθέατο της Κίνας, η Απαγορευμένη Πόλη, ανοίγει ξανά για το κοινό μετά από τρεις μήνες λόγω της πανδημίας.

Η Απαγορευμένη Πόλη θα ανοίξει αυτήν την Παρασκευή, γεγονός που αποτελεί μια ακόμη ένδειξη για την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα.

Το πρώην αυτοκρατορικό μέγαρο που έχει μετατραπεί σε μουσείο, κοντά την πλατεία Τιενανμέν, έκλεισε τις πύλες του στις 25 Ιανουαρίου, όταν οι αρχές διέταξαν να κλείσουν όλα τα τουριστικά αξιοθέατα και έθεσαν σε καραντίνα μια ολόκληρη επαρχία.

Η επαναλειτουργία του μουσείου θα γίνει σταδιακά, αφού αρχικά θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο σε 5.000 ανθρώπους σε καθημερινή βάση, αντί για 80.000 που ήταν οι επισκέπτες του πριν από την πανδημία.

Επιπλέον, τηρώντας του κανόνες υγιεινής, οι επισκέπτες θα πρέπει να φορούν μάσκες και να δείχνουν το πιστοποιητικό υγείας στο κινητό τηλέφωνό τους που αποδεικνύει ότι δεν είναι φορείς του ιού ενώ υποχρεούνται να τηρούν απόσταση τουλάχιστον ενός μέτρου ο ένας από τον άλλον.

Στην είσοδο οι επισκέπτες θα θερμομετρούνται και όποιος έχει πυρετό ή βήχει δεν θα επιτρέπεται να προχωρά στο εσωτερικό.

Οι αρχές του Πεκίνου ανακοίνωσαν πρόσφατα ότι τα μουσεία της πρωτεύουσας θα ξανανοίξουν σταδιακά από την 1η Μαΐου.

Ήδη από τη Δευτέρα, στην Κίνα οι Κινέζοι μαθητές λυκείων και κολεγίων επέστρεψαν στα θρανία υπό αυστηρά μέτρα προστασίας στις μητροπόλεις του Πεκίνου και της Σαγκάης έπειτα από σχεδόν τέσσερις μήνες παρατεταμένων διακοπών λόγω της επιδημίας. 

Στα μέτρα επιστροφής στην κανονικότητα ωστόσο, εντάσσεται και η τοποθέτηση καμερών παρακολούθησης ακόμα και μέσα σε σπίτια κατοίκων, προκειμένου να εντοπίζονται όσοι είναι επικίνδυνοι φορείς του ιού. Το ζήτημα αυτό εγείρει ερωτήματα για την προστασία της ιδιωτικής ζωής.

Με πληροφορίες του ΑΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ