Γερμανός ΥΠΕΞ: «Κανένα νόημα να πας σε μια χώρα αν πρέπει να μείνεις 14 ημέρες καραντίνα»

Γερμανός ΥΠΕΞ: «Κανένα νόημα να πας σε μια χώρα αν πρέπει να μείνεις 14 ημέρες καραντίνα» Facebook Twitter
0

«Δεν έχει νόημα να πας σε μια χώρα αν πρέπει να μείνεις σε καραντίνα για 14 ημέρες», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας σημειώνοντας πως σε ό,τι αφορά τα ταξίδια στο εξωτερικό η κατάσταση θα επανεκτιμηθεί μέσα Ιουνίου. 

«Προς το παρόν, δεν μπορεί κανείς να ταξιδέψει χωρίς να ανησυχεί. Εκτός τούτου, υπάρχουν διαφορετικά μέτρα για τον περιορισμό του κοροναϊού σε κάθε χώρα. Δεν έχει νόημα να πάει κανείς σε μια χώρα εάν πρέπει να μείνει στην αρχή σε καραντίνα για 14 ημέρες», ανέφερε ο Χάικο Μάας.

Λίγο πριν από τα μέσα Ιουνίου και την εκπνοή της ισχύος της ταξιδιωτικής προειδοποίησης «για όλα τα τουριστικά ταξίδια στο εξωτερικό», θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση σε ό,τι αφορά τον θερινό τουρισμό, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας, ανακοινώνοντας νωρίτερα σήμερα την παράταση της προειδοποίησης «τουλάχιστον» έως και τις 14 Ιουνίου.

Το ομοσπονδιακό υπουργικό συμβούλιο αποφάσισε σήμερα το πρωί να παρατείνει την (μέχρι την 3η Μαίου ισχύουσα αρχικά) παγκόσμια ταξιδιωτική οδηγία έως τις 14 Ιουνίου.

Ο Μάας, για να αιτιολογήσει την απόφαση για την παράταση είπε ότι «η εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού δεν είναι τέτοια που να μπορούμε να προτείνουμε ανέμελα ταξίδια», παρέπεμψε δε στους περιορισμούς εξόδου-εισόδου στις διαφορες χώρες και στους περιορισμούς εναέριας κυκλοφορίας.

«Ακόμα κι αν υπάρξει χαλάρωση σε ορισμένες χώρες, (...) πρέπει να υποθέσουμε ότι θα χρειαστούν εβδομάδες για να εξομαλυνθούν τα πράγματα τόσο στη χώρα μας όσο και σε άλλες χώρες», πρόσθεσε.

«Ελπίζω ότι η ταξιδιωτική οδηγία θα μπορεί να αρθεί μετά τις 14 Ιουνίου, αλλά κανείς δεν μπορεί να το υποσχεθεί αυτό», κατέληξε.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/ Πηγή: dpa, RTL

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM