Γερμανία: Πάνω από 6.000 νεκροί - Κάμψη της οικονομίας κατά 10% την άνοιξη

Γερμανία: Πάνω από 6.000 νεκροί - Κάμψη της οικονομίας κατά 10% την άνοιξη Facebook Twitter
EPA
0

Ξεπέρασαν τους 6.000 οι νεκροί από κορωνοϊό στη Γερμανία με το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών να προειδοποιεί για υποχώρηση της οικονομίας κατά 10% το τρέχον εαρινό τρίμηνο. 

Άλλοι 202 ασθενείς υπέκυψαν το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην ασθένεια COVID-19 στη Γερμανία, από 163 το προηγούμενο, με το σύνολο των θυμάτων της πανδημίας του κορωνοϊού στη Γερμανία να ανέρχεται πλέον σε 6.115, δείχνουν τα δεδομένα που συγκεντρώνει και μεταφορτώνει στον ειδικό ιστότοπο που έχει δημιουργήσει το Robert Koch-Institut, το οποίο είναι ειδικευμένο στις μολυσματικές ασθένειες. Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν άλλα 1.304 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, με το σύνολο των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί στη Γερμανία να ανέρχεται σε 157.641, πάντα σύμφωνα με τα δεδομένα του Ινστιτούτου Ρόμπερτ Κοχ. Και αυτός ο αριθμός είναι υψηλότερος από εκείνον που καταγραφόταν την προηγουμένη (1.144).

Υποχώρηση της οικονομίας κατά 10%

H γερμανική οικονομία θα υποχωρήσει κατά 10% το τρέχον εαρινό τρίμηνο, σύμφωνα με το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικών Ερευνών (DIW) του Βερολίνου. Το Ακαθάριστο Εγχώριο Προϊόν της Γερμανίας πρέπει να έχει συρρικνωθεί κατά 2% ήδη το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, όπως ανακοίνωσε σήμερα το Γερμανικό Ινστιτούτο Οικονομικής Έρευνας (DIW). «Επίκειται ύφεση που θα είναι μεγαλύτερη από εκείνη κατά τη διάρκεια της χρηματοπιστωτικής κρίσης», δήλωσε ο επικεφαλής του τμήματος οικονομικής ανάπτυξης του DIW Κλάους Μίχελσεν. Σύμφωνα με τα τωρινά στοιχεία, αναμένεται μείωση περίπου 6% για το σύνολο του έτους.

Ως εκ τούτου, το DIW υποστηρίζει ένα πρόγραμμα οικονομικής ανάκαμψης. «Η επέκταση της βραχυπρόθεσμης εργασίας και τα μέτρα ενίσχυσης της ομοσπονδιακής κυβέρνησης είναι σκόπιμα διότι σταθεροποιούν τα έσοδα των ιδιωτικών οικονομικών παικτών. Ωστόσο, θα χρειαστεί επίσης ένα εκτεταμένο πακέτο οικονομικής ανάκαμψης για την αντιμετώπιση της κρίσης», τόνισε ο Μίχελσεν.

Παρατείνεται της ταξιδιωτικής προειδοποίησης για όλον τον κόσμο

Την ισχύ της ταξιδιωτικής προειδοποίησης «για όλα τα μη απαραίτητα, τουριστικά ταξίδια στο εξωτερικό» ανανέωσε «κατ΄αρχήν έως και τις 14 Ιουνίου» το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών. Η ισχύς της προηγούμενης οδηγίας εξέπνεε την ερχόμενη Κυριακή 3 Μαΐου.

Όπως επισημαίνει το υπουργείο, θα πρέπει να υπολογίζει κανείς ότι συνεχίζονται οι δραστικοί περιορισμοί στις διεθνείς συγκοινωνίες, ενώ σε πολλές χώρες εφαρμόζονται ακόμη μέτρα καραντίνας και περιορισμού της δημόσιας ζωής. Ταυτόχρονα, καλούνται να επιστρέψουν όσοι Γερμανοί βρίσκονται στο εξωτερικό, εφόσον υπάρχει αυτή η δυνατότητα.  

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM