Βρετανία: Η Amazon πίσω από τη μυστηριώδη δωρεά ύψους 310.000 δολαρίων για τα βιβλιοπωλεία

Βρετανία: Η Amazon πίσω από τη μυστηριώδη δωρεά ύψους 310.000 δολαρίων για τα βιβλιοπωλεία Facebook Twitter
ΕPA
0

Η Amazon, που τα τελευταία χρόνια θεωρείται Νο1 «αντίπαλος» για τα βιβλιοπωλεία, έκανε την έκπληξη, καθώς έκανε δωρεά 310.000 δολαρίων για τη στήριξή τους.

Στο πλαίσιο της καραντίνας για τον κορωνοϊό, τα βιβλιοπωλεία είναι ανάμεσα στα καταστήματα που έχουν κλείσει σε όλο τον κόσμο. Αντιμέτωποι με την κρίση, βιβλιοπώλες στη Βρετανία έκαναν έκκληση για δωρεές. Ανάμεσα σε αυτούς που ανταποκρίθηκαν ήταν ένας ανώνυμος- στην αρχή- δωρητής, που έδωσε 310.000 δολάρια στον σχετικό έρανο.

Οι βιβλιοπώλες δεν μπορούσαν να φανταστούν ότι πίσω από αυτή την κίνηση ήταν η Amazon, ο κολοσσός των διαδικτυακών πωλήσεων που αρκετοί θεωρούν ότι έχει πλήξει τα παραδοσιακά βιβλιοπωλεία.

Αρχικά ο Νταν Χικς, επικεφαλής της οργάνωσης The Book Charity που θα διαχειριστεί τα χρήματα του εράνου, δήλωσε ότι ο δωρητής πίσω από το ποσό των 310.000 δολαρίων ήθελε να δείξει την υποστήριξή του στα ανεξάρτητα βιβλιοπωλεία.

Τελικά, αποκαλύφθηκε ότι πίσω από αυτή την κίνηση ήταν η Amazon, κάτι που επιβεβαίωσε τόσο ο Χικς, όσο και η ίδια η εταιρεία. «Αυτή η επιπλέον ώθηση θα μας φέρει σε ισχυρή θέση να βοηθήσουμε ακόμη περισσότερους βιβλιοπώλες που υποφέρουν από αυτή την κρίση», δήλωσε ο Χικς. «Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι κάναμε μια δωρεά στο ταμείο για την ανακούφιση των ανεξάρτητων βιβλιοπωλείων», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Η Amazon είναι από τους «νικητές» της πανδημίας του κορωνοϊού, καθώς λόγω της καραντίνας έχουν εκτοξευθεί οι πωλήσεις μέσω διαδικτύου. Πέρα από την εταιρεία όμως, κερδισμένος βγαίνει και ο CEO της εταιρείας, Τζεφ Μπέζος, αφού- σύμφωνα με πρόσφατο δημοσίευμα του Guardian- η περιουσία του έχει αυξηθεί κατά 24 δισεκατομμύρια δολάρια κατά τη διάρκεια της κρίσης.

Με πληροφορίες από CNN

 

 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Διεθνή / O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Ο θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή στις 10 Απριλίου - Μετά τη διπλή δολοφονία ο μάρτυρας κατέθεσε στην αστυνομία αλλά αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές, όταν δέχτηκε απειλές για τη ζωή του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Εκλογές στην Κορατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Διεθνή / Εκλογές στην Κροατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Κροατική Δημοκρατική Ένωση μπορεί να χάσει την πλειοψηφία από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών με επικεφαλής τον λαϊκιστή πρόεδρο
NEWSROOM