Εντολή Τραμπ σε Πολεμικό Ναυτικό: Να καταστρέψετε όποιο σκάφος του Ιράν παρενοχλεί

Εντολή Τραμπ σε Πολεμικό Ναυτικό: Να καταστρέψετε όποιο σκάφος του Ιράν παρενοχλεί Facebook Twitter
EPA
0

Εντολή στο Πολεμικό Ναυτικό των ΗΠΑ να καταστρέψει οποιοδήποτε ιρανικό σκάφος παρενοχλεί αμερικανικά πλοία έδωσε ο Ντόναλντ Τραμπ

Το γεγονός γνωστοποίησε ο ίδιος ο Αμερικανός πρόεδρος μέσω του λογαριασμού του στο Twitter. «Έδωσα εντολή στο Πολεμικό Ναυτικό των Ηνωμένων Πολιτειών να βάλλουν και να καταστρέψουν όποιο και όλα τα ιρανικά πολεμικά σκάφη, εάν παρενοχλήσουν τα πλοία μας στη θάλασσα», έγραψε ο Τραμπ. 

Σύμφωνα με το Reuters ο Ντόναλντ Τραμ έδωσε τη συγκεκριμένη εντολή μία εβδομάδα αφότου σκάφη των Φρουρών της Επανάστασης «πλησίασαν σε επικίνδυνη απόσταση αμερικανικά πλοία στον Περσικό Κόλπο». Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν την επιτυχημένη εκτόξευση του πρώτου στρατιωτικού δορυφόρου του Ιράν. 

Τι ανακοίνωσαν οι Φρουροί της Επανάστασης

Νωρίτερα το πρωί της Τετάρτης, οι Φρουροί της Επανάστασης στο Ιράν ανακοίνωσαν την επιτυχημένη εκτόξευση του πρώτου ιρανικού στρατιωτικού δορυφόρου, ο οποίος τέθηκε σε τροχιά, και ενώ ΗΠΑ έχουν κατηγορήσει την Τεχεράνη ότι θέλει να ενισχύσει τις ικανότητές της στον τομέα των βαλλιστικών πυραύλων μέσω της εκτόξευσης δορυφόρων. Ο δορυφόρος αυτός «εκτοξεύτηκε με επιτυχία σήμερα, Τετάρτη, το πρωί» από την έρημο Μαρκαζί στο Ιράν, μετέδωσε ο ιστότοπος των Φρουρών της Επανάστασης Sepahnews.

«Ο πρώτος στρατιωτικός δορυφόρος του Ιράν, ο Noor, εκτοξεύτηκε σήμερα το πρωί από το κεντρικό Ιράν», μετέδωσε παράλληλα η κρατική τηλεόραση, προσθέτοντας ότι «η εκτόξευση ήταν επιτυχημένη και ο δορυφόρος έχει μπει σε τροχιά». Ο Noor βρίσκεται τώρα σε τροχιά 425 χλμ πάνω από την επιφάνεια της Γης, προσθέτουν οι Φρουροί της Επανάστασης στον ιστότοπό τους.

Η εκτόξευση αυτή έγινε την ώρα που μεταξύ των ΗΠΑ και του Ιράν επικρατεί μεγάλη ένταση όσον αφορά το πυρηνικό και πυραυλικό πρόγραμμα της Τεχεράνης και λίγους μήνες μετά τον θάνατο του Ιρανού στρατηγού Κασέμ Σολεϊμανί από πλήγμα αμερικανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στην Βαγδάτη στις 3 Ιανουαρίου.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ