Κύπρος: Έρευνα σε βάρος του Μητροπολίτη Μόρφου για λειτουργία με πιστούς εν μέσω πανδημίας

Κύπρος: Έρευνα σε βάρος του Μητροπολίτη Μόρφου για λειτουργία με πιστούς εν μέσω πανδημίας Facebook Twitter
0

Τη διερεύνηση για τυχόν αδικήματα από τον Μητροπολίτη Μόρφου Νεόφυτο διέταξε σήμερα Δευτέρα ο αρχηγός της Κυπριακής Αστυνομίας. 

Η διερεύνηση αφορά αδικήματα κατά παράβασης του νόμου περί Λοιμοκαθάρσεως και του άρθρου 370 του ποινικού κώδικα, από πλευράς του Μητροπολίτη Μόρφου, κατά τη χθεσινή Θεία Λειτουργία της Κυριακής των Βαΐων, σε Ιερό Ναό της Κοινότητας Περιστερώνας. Σε δηλώσεις του στο ΚΥΠΕ, ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου είπε ότι όλοι είναι ίσοι απέναντι στο Νόμο και όταν διαπιστώνονται οποιεσδήποτε παραβάσεις θα καταγγέλλονται χωρίς καμία εξαίρεση. Ερωτηθείς για το περιστατικό την Κυριακή των Βαΐων σε Ιερό ναό της Περιστερώνας, όπου τελέστηκε Θεία Λειτουργία στην παρουσία πολιτών και του Μητροπολίτη Μόρφου, ο κ. Ανδρέου είπε ότι υπήρξε μια πληροφόρηση ότι στον συγκεκριμένο Ιερό Ναό στην Περιστερώνα υπήρχαν πολίτες, κατά παράβαση των σχετικών διαταγμάτων.

Στον Ναό, συνέχισε, μετέβησαν μέλη της Αστυνομίας, τα οποία προέβησαν σε τρεις καταγγελίες, εκ των οποίων η μία αφορούσε τον Ιερέα του Ναού. Απαντώντας σε ερώτηση για τον Μητροπολίτη Μόρφου, ο κ. Ανδρέου είπε ότι ο Αρχηγός Αστυνομίας έδωσε οδηγίες σήμερα Δευτέρα για να πραγματοποιηθεί διερεύνηση της υπόθεσης. «Όλοι είναι ίσοι απέναντι στο Νόμο και όταν διαπιστώνονται οποιεσδήποτε παραβάσεις, θα καταγγέλλονται χωρίς καμία εξαίρεση. Για μια ακόμα φορά κάνουμε έκκληση προς όλους, και πιστούς και ιερείς, για πλήρη συμμόρφωση με τα σχετικά διατάγματα. Επαναλαμβάνουμε ότι σύμφωνα με το διάταγμα απαγορεύεται ρητά η προσέλευση πολιτών σε χώρους θρησκευτικής λατρείας», σημείωσε.

Το κήρυγμα του Μητροπολίτη Μόρφου

 

Στο χθεσινό του κήρυγμα, ο Μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος στράφηκε εναντίον των μέτρων για την εξάπλωση του ιού και έκανε λόγο για εκφοβισμό και καταπάτηση των δικαιωμάτων των πιστών. Ακόμη απευθύνθηκε ονομαστικά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Κυριάκο Μητσοτάκη, στους οποίους υπενθύμισε «το νόημα της εορτής του Πάσχα».

«Ο νόμος για να προστατεύσει, λέει, τους πιστούς. Αφού η πίστης δεν κινδυνεύει, είπε ένας μεγάλος της Ορθοδοξίας, κινδυνεύουν οι πιστοί. Από τι κινδυνεύουν οι πιστοί; Μήπως από κάποια ασθένεια φύγωμεν νωρίς από αυτή την πρόσκαιρη ζωή; Και αν δεν φύγουμε από αυτή την ασθένεια, στη γωνιά του δρόμου μια άλλη μας περιμένει, κάποιον ατύχημα ίσως. Τα γηρατειά, όσοι γεράσουμε και μας επιστρέψουνε τα εμβόλια του Μπίλ Γκέιτς, να γεράσουμε. Πάλι θα φύγουμε από αυτή την πρόσκαιρη ζωή. Η αληθινή, η αθάνατη ζωή, η ωραία ζωή είναι αλλού για αυτό γιορτάζουμε κ. Πρόεδρε της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Πρωθυπουργέ της Ελληνικής Δημοκρατίας, για αυτό γιορτάζουμε Πάσχα.»

 

Σε άλλο σημείο του κηρύγματος του αναφέρθηκε με θετικά λόγια στους προέδρους της Βουλγαρίας αλλά και της Γεωργίας. «Υπήρχαν Ορθόδοξοι αδελφοί μας, σε αυτές τις χώρες του άθεου Σιδηρού Παραπετάσματος, που προτιμούσαν την ευλογημένη Βασιλεία του Πατρός του Υιού και του Αγίου Πνεύματος, που προτιμούσαν το Χριστό που νίκησε το θάνατο, παρά τις κλειστές πόρτες των Εκκλησιών. Και προτίμησαν να τις ανοίξουν», είπε χαρακτηριστικά.

Σχολιάζοντας την παρέμβαση της Αστυνομίας κατά την διάρκεια της Θείας Λειτουργίας που τέλεσε Κυριακή των Βαΐων στην Περιστερώνα, όπου, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Καθημερινής, κατά παραβίαση των μέτρων πιστοί βρισκόντουσαν εντός του ναού, ο Μόρφου Νεόφυτος έκανε λόγο για ασεβέστατους Αστυνομικούς.

«Παιδί μου, διάλεξε τι θέλεις να εφαρμόσεις το Νόμο του Κράτους ή το Νόμο του Χριστού; Εμένα ο Χριστός αυτό μου λέει. Αυτόν που έρχεται κοντά μου, δεν θα τον βγάλω έξω. Αυτόν που θέλει να Κοινωνήσει Σώμα και Αίμα Χριστού, αφού πιστεύει ότι αυτό το Σώμα είναι η ίδια η ζωή, όχι μόνο η πρόσκαιρος, αλλά και η αθάνατος ζωή, που δεν έχει θάνατο και αρρώστια, το καλύτερο φάρμακο και για αυτή την αρρώστια και την επόμενη που έρχεται είναι το Σώμα και το Αίμα του Χριστού. Αυτή είναι η πραγματική αλήθεια κ. Πρόεδρε.»

Με πληροφορίες από Καθημερινή Κύπρου

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM