Κορωνοϊός: Ξεκίνησαν οι κλινικές δοκιμές της υποσχόμενης θεραπείας με sarilumab

Κορωνοϊός: Ξεκίνησαν οι κλινικές δοκιμές της υποσχόμενης θεραπείας με sarilumab Facebook Twitter
EPA - Φωτογραφία Αρχείου
0

Ξεκίνησαν οι κλινικές δοκιμές για την υποσχόμενη θεραπεία κατά του κορωνοϊού με την ουσία sarilumab. 


Η κλινική μελέτη , ξεκίνησε σε Ιταλία, Ισπανία, Γερμανία, Γαλλία, Καναδά και Ρωσία με τη χορήγηση του αναστολέα της ιντερλευκίνης-6 (IL-6 σαριλουμάμπης), σε ασθενείς με νόσο COVID-19. Ήδη ο πρώτος ασθενής στην ευρωπαϊκή ήπειρο έχει λάβει το φάρμακο που στόχο έχει την αντιμετώπιση της φλεγμονώδους αντίδρασης του ανοσοποιητικού συστήματος. Ανάλογη μελέτη είναι σε εξέλιξη στις ΗΠΑ.

Η κλινική μελέτη θα αξιολογήσει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα της προσθήκης μιας μονής ενδοφλέβιας δόσης sarilumab στη συνηθισμένη υποστηρικτική θεραπεία, σε σύγκριση με υποστηρικτική θεραπεία σε συνδυασμό με εικονικό φάρμακο. Παράλληλα διαθέτει προσαρμοστικό σχεδιασμό με δύο μέρη και αναμένεται να συμπεριλάβει περίπου 300 ασθενείς. Στη μελέτη θα εγγραφούν ασθενείς με λοίμωξη COVID-19 από διάφορες χώρες οι οποίοι νοσηλεύονται σε σοβαρή ή κρίσιμη κατάσταση.

«Η Sanofi και η Regeneron εργάζονται ακατάπαυστα για την ταχεία έναρξη κλινικών μελετών σε ολόκληρο τον κόσμο, οι οποίες θα βοηθήσουν να προσδιοριστεί εάν το sarilumab μπορεί να χρησιμοποιηθεί στην αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης υγείας λόγω του νέου κορωνοϊού. (...) Σε αυτή την πρωτόγνωρη συγκυρία, είμαστε βαθιά ευγνώμονες για την καθημερινή συνεργασία με τις υγειονομικές αρχές που μας δίνουν τη δυνατότητα να διεξάγουμε αυτό το κλινικό έργο με ταχύτατους ρυθμούς», αναφέρει ο John Reed, M.D., Ph.D., Επικεφαλής Έρευνας και Ανάπτυξης της Sanofi.

Υπενθύμισε δε ότι πέρα από τη συγκεκριμένη κλινική μελέτη που στοχεύει να βοηθήσει τους σοβαρά νοσούντες από COVID-19, συνεχίζονται οι προσπάθειες για τη δημιουργία ενός εμβολίου για την πρόληψη της νόσου.

Πέρα από το πρόγραμμα του sarilumab, η Regeneron συνεχίζει να προωθεί με ταχείς ρυθμούς ένα νέο κοκτέιλ αντισωμάτων για την πρόληψη και τη θεραπεία της νόσου COVID-19», συμπληρώνει ο ελληνικής καταγωγής George D. Yancopoulos, M.D., Ph.D., συνιδρυτής, πρόεδρος και επιστημονικός διευθυντής της Regeneron.

Υπενθυμίζεται ότι η χρήση sarilumab για την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων της νόσου COVID-19 είναι ερευνητική και δεν έχει αξιολογηθεί από καμία ρυθμιστική αρχή.

Με πληροφορίες από Πρώτο Θέμα

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ