ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

Ιαπωνία: Ο Άμπε κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης -Πακέτο στήριξης 990 δισ. δολαρίων

Ιαπωνία: Ο Άμπε κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης -Πακέτο στήριξης 990 δισ. δολαρίων Facebook Twitter
ΕPA
0

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, κήρυξε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης συγκεκριμένες περιοχές της χώρας, προκειμένου να αντιμετωπιστεί ο κορωνοϊός.

Παράλληλα ανακοίνωσε πακέτο στήριξης- το οποίο χαρακτήρισε ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο- για να μετριαστούν οι συνέπειες του ιού στην οικονομία. Το πακέτο μέτρων είναι ύψους 990 δισεκατομμυρίων δολαρίων και αντιστοιχεί περίπου στο 20% του ΑΕΠ της Ιαπωνίας, της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας στον κόσμο.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης, για το Τόκιο και άλλες έξι περιφέρειες στις οποίες ζει περίπου το 44% του πληθυσμού της Ιαπωνίας, θα ισχύσει έως τις 6 Μαΐου. «Αποφασίσαμε να κηρύξουμε κατάσταση έκτακτης ανάγκης γιατί κρίναμε ότι μια γρήγορη εξάπλωση του κορωνοϊού σε εθνικό επίπεδο θα είχε τεράστιο αντίκτυπο στις ζωές και την οικονομία», είπε ο Άμπε στο κοινοβούλιο.

Τα κρούσματα του κορωνοϊού στο Τόκιο σχεδόν διπλασιάστηκαν την περασμένη εβδομάδα, φτάνοντας σε περίπου 1.200, ενώ 80 νέες περιπτώσεις αναφέρθηκαν την Τρίτη. Σε εθνικό επίπεδο, τα κρούσματα ξεπερνούν τα 4.000 και 93 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης δίνει στους κυβερνήτες την εξουσία να ζητήσουν από τους πολίτες να μείνουν στο σπίτι και να κλείσουν επιχειρήσεις. Η κυβερνήτης του Τόκιο, Γιουρίκο Κόικε, δήλωσε ότι είναι σε συζητήσεις με την κεντρική κυβέρνηση, προκειμένου να αποφασιστεί τι είδους εγκαταστάσεων θα κλείσουν ή περικοπούν οι ώρες εργασίας. Επανέλαβε ότι δεν θα υπάρχουν περιορισμοί στην αγορά τροφίμων και φαρμάκων, σε μια προσπάθεια να αποτραπούν οι αγορές πανικού.

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΑΠΕΡΓΙΑ ΓΣΕΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Διεθνή / Λονδίνο: Επισκέπτες στο Ρίτσμοντ Παρκ προσπαθούν να αφαιρέσουν δια της βίας τα κέρατα από τα ελάφια

Η αστυνομία βασιλικών πάρκων στο Ηνωμένο Βασίλειο εξέδωσε σχετική προειδοποίηση, μετά από καταγγελίες που έλαβε το Σαββατοκύριακο - Οδυνηρή πράξη για τα ζώα και ποινικό αδίκημα, αναφέρει η αστυνομία
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
«Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

Διεθνή / «Θα κάνουμε ό,τι χρειάζεται»- Ζήτημα χρόνου τα ισραηλινά αντίποινα κατά του Ιράν

H Wall Street Journal σε δημοσίευμά της ανέφερε ότι Αμερικανοί και δυτικοί αξιωματούχοι αναμένουν ότι το Ισραήλ θα απαντήσει γρήγορα στην επίθεση του Ιράν, πιθανότατα ακόμη και σήμερα
NEWSROOM