Κορωνοϊός και Airbnb: Οργή για τα «Covid-19 κρησφύγετα» - Τι πιάστηκαν να κάνουν ιδιοκτήτες στη Βρετανία

Κορωνοϊός και Airbnb: Οργή για τα «Covid-19 κρησφύγετα» - Τι πιάστηκαν να κάνουν ιδιοκτήτες στη Βρετανία Facebook Twitter
0

Οικοδεσπότες της Airbnb που διαφημίζουν τα σπίτια τους ως «κρησφύγετα από κορωνοϊό» είναι επικίνδυνοι και ανεύθυνοι, λέει η κυβέρνηση της Βρετανίας καταδικάζοντας τον τρόπο που κάποιοι σκέφτηκαν να συνεχίσουν τη δραστηριότητά τους.

Οι ιδιοκτήτες έχουν καταχωρήσει τα σπίτια ως «Covid-19 κρησφύγετα τα οποία είναι τέλεια για απομόνωση με την οικογένεια», στη βρετανική ύπαιθρο.

Τα νέα μέτρα λένε ότι τα καταλύματα διακοπών θα πρέπει να παρέχονται μόνο στους βασικούς εργαζόμενους που χρειάζονται αυτοαπομόνωση. Ωστόσο, μερικές καταχωρήσεις στην πλατφόρμα, επιτρέπουν την άμεση κράτηση ενοικίασης χωρίς έλεγχο, ανέφερε το BBC News.

Τα ακίνητα που διαφημίζονται ως μέρη για να αυτοαπομονωθεί κάποιος περιλαμβάνουν ένα «ειδυλλιακό εξοχικό σπίτι», ένα «πλωτό σπίτι» και ένα κάστρο. Μόνο ένας host της Airbnb που επικοινώνησε με το BBC News δήλωσε ότι η ενοικίαση του  ακινήτου του ήταν διαθέσιμη αποκλειστικά για εργαζόμενους ενώ άλλοι παραπονέθηκαν ότι το lockdown είχε διακόψει τη λειτουργία της επιχείρησής τους.

Απαντώντας στα ευρήματα του BBC News, ο υπουργός Τουρισμού Nigel Huddleston δήλωσε: «Οι οδηγίες μας είναι σαφείς. Οι μετακινήσεις δεν περιλαμβάνουν διακοπές, ταξίδια αναψυχής και επισκέψεις σε δεύτερα σπίτια και οι άνθρωποι πρέπει να παραμείνουν στην βασική κατοικία τους. Είναι απίστευτα ανεύθυνο και επικίνδυνο αυτό που έγινε από ορισμένους ιδιοκτήτες ακινήτων».

Τα πρόστιμα για παράβαση των κανόνων φτάνουν τις 960 λίρες, πρόσθεσε η κυβέρνηση. Μετά την επικοινωνία με το BBC, η Airbnb απενεργοποίησε τη λειτουργία «instant booking». «Θέλουμε οι φιλοξενούμενοι και οι οικοδεσπότες να ακολουθήσουν τους κανόνες και δεν θα δείξουμε ανοχή για καταχωρήσεις που αγνοούν τις συμβουλές υγείας», δήλωσε εκπρόσωπος της Airbnb.

Τον περασμένο μήνα, η Airbnb ανακοίνωσε μια παγκόσμια επέκταση στην πολιτικής της για τις ακυρώσεις, αναφέροντας ότι όλοι όσοι είχαν κάνει κράτηση για check-in μεταξύ 14 Μαρτίου και 31 Μαΐου θα δικαιούνταν πλήρη επιστροφή χρημάτων. 

Ωστόσο ένας οικοδεσπότης της Airbnb είπε στο BBC News ότι δεν είχαν λάβει σαφείς οδηγίες από την πλατφόρμα που να κάνουν ξεκάθαρο ότι δεν τους επιτρεπόταν να κάνουν κρατήσεις.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ