Λεμέρ: Η Γαλλία αντιμέτωπη με τη χειρότερη ύφεση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

Λεμέρ: Η Γαλλία αντιμέτωπη με τη χειρότερη ύφεση μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο Facebook Twitter
ΕPA
0

Η Γαλλία πιθανότατα φέτος θα βιώσει τη χειρότερη ύφεση από το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών της χώρας, Μπρούνο Λεμέρ.

Η ύφεση θα ξεπεράσει κατά πολύ εκείνη μετά την παγκόσμια οικονομική κρίση, προειδοποίησε ο Λεμέρ, μιλώντας στην επιτροπή οικονομικών υποθέσεων της Γερουσίας. «Πιθανότατα θα υπάρξει ύφεση πάνω από το 2,2% του 2009. Αυτό δείχνει το μέγεθος του οικονομικού σοκ που αντιμετωπίζουμε» τόνισε, αναφερόμενος στις επιπτώσεις του κορωνοϊού.

Τον προηγούμενο μήνα η κυβέρνηση υπολόγιζε ότι η ύφεση φέτος θα φτάσει το 1%, αλλά πλέον αναθεωρεί αυτή την εκτίμηση. Πλέον η γαλλική οικονομία, η δεύτερη ισχυρότερη της ευρωζώνης, λειτουργεί στα δύο τρίτα των φυσιολογικών επιπέδων.

Κάθε μήνας της καραντίνας θα μπορούσε να στοιχίζει τρεις ποσοστιαίες μονάδες από το ΑΕΠ, σύμφωνα με την εκτίμηση που έκανε η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία τον Μάρτιο. Μεγάλες εταιρείες έχουν εγκαταλείψει τον στόχο για τα ετήσια κέρδη, ενώ εργατικά συνδικάτα προειδοποιούν πως χιλιάδες μικρότερες επιχειρήσεις και καταστήματα κινδυνεύουν με χρεοκοπία. Η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει πακέτο μέτρων ύψους 45 εκατομμυρίων ευρώ για την ενίσχυση των εταιρειών.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ