Στο νοσοκομείο ο Μπόρις Τζόνσον: «Επίμονα» τα συμπτώματα του κορωνοϊού

Στο νοσοκομείο ο Μπόρις Τζόνσον: «Επίμονα» τα συμπτώματα του κορωνοϊού Facebook Twitter
1

Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον εισήχθη στο νοσοκομείο, δέκα ημέρες αφότου διαγνώστηκε θετικός με κορωνοϊό, όπως ανακοίνωσε η Ντάουνινγκ Στριτ. 

Σύμφωνα με εκπρόσωπο του πρωθυπουργού, ο Τζόνσον «συνεχίζει να έχει επίμονα συμπτώματα του κορωνοϊού», μεταξύ των οποίων και υψηλό πυρετό. Η ίδια έκανε λόγο για «προληπτικό μέτρο» που ελήφθη κατόπιν συμβουλής του γιατρού του. Θα γίνουν εξετάσεις. 

Παρά την εισαγωγή του, παραμένει ενεργά ο επικεφαλής των κυβερνητικών χειρισμών για την πανδημία και ο ίδιος κάλεσε τους πολίτες να τηρήσουν τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης. 

Ο Τζόνσον είχε διαγνωστεί με κορωνοϊό στις 27 Μαρτίου, όταν ακόμα είχε ήπια συμπτώματα της νόσου Covid-19 και δεν συνέτρεχε λόγος εισαγωγής του σε νοσοκομείο. Αμέσως είχε τεθεί σε καραντίνα και αυτοαπομόνωση, ενώ λίγες ημέρες αργότερα και ένας συνεργάτης του βρέθηκε θετικός.

Τις προηγούμενες εβδομάδες, ο Τζόνσον είχε δεχτεί σωρεία επικρίσεων για τον τρόπο που αποφάσισε να διαχειριστεί αρχικά την πανδημία του κορωνοϊού και πολύ γρήγορα αναγκάστηκε να αλλάξει πολιτική, εφαρμόζοντας περιοριστικά μέτρα για την αναχαίτιση της εξάπλωσης του SARS-CoV-2 στη χώρα.

«Σε όλο τον κόσμο παρακολουθούμε τις καταστροφικές συνέπειες αυτού του αόρατου δολοφόνου» είχε πει χαρακτηριστικά μέ νέο διάγγελμά του, ανακοινώνοντας πως οι μετακινήσεις θα περιοριστούν στις απολύτως απαραίτητες για προμήθεια βασικών αγαθών, αναζήτηση ιατρικής βοήθειας, παροχή βοήθειας σε άτομα που το έχουν ανάγκη και άθληση κατά μόνας ή με μέλη της οικογένειας.

«Δεν πρέπει να συναντιέστε με φίλους. Αν οι φίλοι σας το ζητήσουν, πρέπει αρνηθείτε» σημείωνε ο Μπόρις Τζόνσον, που στις αρχές του Μαρτίου έλεγε στους Βρετανούς ότι «πολλές οικογένειες θα χάσουν αγαπημένους τους πριν την ώρα τους».

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια