Washington Post: Εύσημα στην Ελλάδα για τα «έγκαιρα, επιθετικά μέτρα» κατά του κορωνοϊού

Washington Post: Εύσημα στην Ελλάδα για τα «έγκαιρα, επιθετικά μέτρα» κατά του κορωνοϊού Facebook Twitter
1

Ρεπορτάζ από την Αθήνα στο οποίο τονίζεται ότι, σε σύγκριση με άλλες χώρες, η Ελλάδα έχει προβεί εγκαίρως στη λήψη επιθετικών περιοριστικών μέτρων κατά του κορωνοϊού φιλοξενεί η Washington Post, επισημαίνοντας ότι η Ελλάδα κινήθηκε ταχύτερα σε σύγκριση με άλλες χώρες.

Το δημοσίευμα για την έγκαιρη αντίδραση της Ελλάδας παρουσιάζει εναέρια φωτογραφική λήψη της έρημης -πλέον- οδού Πανεπιστημίου, και πολλών άδειων δρόμων της Αθήνας, λόγω των μέτρων περιορισμού των μετακινήσεων που έχουν εφαρμοστεί για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού, όπως επισημαίνεται προσθέτοντας ότι, σε σύγκριση με άλλες χώρες, η Ελλάδα έχει προβεί εγκαίρως στη λήψη αυστηρότερων μέτρων, τα οποία γίνονται όλο και πιο περιοριστικά.

«Σε σχέση με πολλές άλλες χώρες, η Ελλάδα επέβαλε επιθετικά μέτρα εγκαίρως. Σχολεία, παιδικοί σταθμοί και πανεπιστήμια έκλεισαν αμέσως μετά τα πρώτα επιβεβαιωμένα κρούσματα, ενώ περαιτέρω περιορισμοί επιβλήθηκαν τις αμέσως επόμενες ημέρες: τα χιονοδρομικά και οι δημόσιες οργανωμένες παραλίες και καταστήματα λιανικού εμπορίου έκλιεσαν, τα προγραμματισμένα χειρουργεία ματαιώθηκαν, οι εκκλησίες έβαλαν "λουκέτο" και ολοένα και περισσότεροι άνθρωποι άρχισαν να δουλεύουν από το σπίτι» αναφέρει χαρακτηριστικά το δημοσίευμα.

Στο κείμενο τονίζεται πως στην Αθήνα βρίσκονται, αυτές τις ημέρες, καθαριστικά συνεργεία που απολυμαίνουν τους δρόμους και οι πεζοί είναι λιγοστοί.

Σημειώνονται, τέλος, οι εκτιμήσεις των Ελλήνων ειδικών ότι χρειάζονται εβδομάδες προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τα μέτρα αυτά θα αποφέρουν αποτελέσματα, ενώ επισημαίνεται ότι μέχρι την Πέμπτη, οι θάνατοι στην Ελλάδα από τον ιό ανέρχονταν στους 53 και 1.544 ήταν τα επιβεβαιωμένα κρούσματα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/Washington Post

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα οχιάς

Διεθνή / Κύπρος: Πήγε διακοπές για τα γενέθλιά της και βρέθηκε στην εντατική μετά από δάγκωμα φιδιού

Η 40χρονη Βρετανίδα είχε πάει στην Κύπρο για να γιορτάσει τα γενέθλιά της - Ένα φίδι μήκους 1,5 μέτρου τη δάγκωσε στο πόδι την ώρα που ετοιμαζόταν να κάνει διαλογισμό
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Διεθνή / O Ο. Τζ. Σίμπσον πλήρωσε μαφιόζους για να δολοφονήσουν την πρώην σύζυγό του, ισχυρίζεται μάρτυρας «κλειδί»

Ο θρύλος του αμερικανικού ποδοσφαίρου έφυγε από τη ζωή στις 10 Απριλίου - Μετά τη διπλή δολοφονία ο μάρτυρας κατέθεσε στην αστυνομία αλλά αρνήθηκε να συνεργαστεί με τις δικαστικές Αρχές, όταν δέχτηκε απειλές για τη ζωή του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Εκλογές στην Κορατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Διεθνή / Εκλογές στην Κροατία: Ο συνασπισμός υπό τους Σοσιαλδημοκράτες απειλεί την υποστήριξη προς την Ουκρανία

Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι η Κροατική Δημοκρατική Ένωση μπορεί να χάσει την πλειοψηφία από τον συνασπισμό υπό την ηγεσία των Σοσιαλδημοκρατών με επικεφαλής τον λαϊκιστή πρόεδρο
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια